Mașina trebuie verificată regulat și întreținută bine pentru a funcționa la capacitățile ei maxime, însă pe timpul iernii trebuie să îi acordați mai multă atenție, deoarece unele componente nu sunt atât de rezistente la frig.

Bateria mașinii se poate descărca complet

Dintre piesele auto care sunt cele mai susceptibile de a ceda în timpul iernii, bateria se află în partea de sus a listei.

Cu cât temperatura la care este pornit motorul este mai mică, cu atât combustibilul este mai dens. În condiții de frig, demarorul trebuie să lucreze mai intens pentru a porni motorul, iar acesta, la rândul său, este o provocare și pentru baterie.

Citeste si: Polițiștii rutieri au aplicat zeci de amenzi în Capitală

În plus, dacă mașina este echipată cu un încălzitor suplimentar, înseamnă și mai multe efort pentru baterie. Prin urmare, șoferii ar trebui să acorde o grijă mai mare la starea bateriei.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Dacă există semne că ar putea să se descarce complet exact când nu trebuie este o idee bună să aveți o baterie de rezervă pentru a o înlocui pe cea veche.

Citeste si: Contract de comodat auto. Cum se face și de ce acte ai nevoie

Presiunea din pneuri se poate modifica

Presiunea din anvelope se modifică atunci când temperaturile scad. După cum probabil vă amintiți de la orele de fizică din liceu, materia se extinde atunci când este încălzită și se contractă când este răcită.

Este valabil și pentru aerul din anvelope.

Prima dimineață rece a anului poate provoca aprinderea martorului luminos de avertizare din tabloul de bord care anunță presiune scăzută a anvelopelor. Nu este sigur să conduceți cu o anvelopă sub umflată, deci asigurați-vă că valorile sunt în limitele recomandate de producător. Chiar dacă martorul nu se aprinde, verificați periodic presiunea anvelopelor pe tot parcursul iernii.

Probleme cu ștergătoarele

Când parbrizul este acoperit cu zăpadă și gheață pot apărea probleme cu ștergătoarele. Dacă le porniți când sunt înghețate, s-ar putea desprinde și deteriora lamela de cauciuc. Evitați aceste daune verificând dacă ștergătoarele se pot deplasa liber înainte de a le porni.

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Motivul pentru care Nicki Minaj și-a anulat concertul de la Saga Festival: "Trebuie să mă asigur că iau decizii corecte". Superstarul internațional era cap de afiș- radioimpuls.ro

Luați în considerare cumpărarea unor lamele de rezervă, mai rezistente. În cele din urmă, dacă vă așteptați la vreme de iarnă, ridicați brațul ștergătorului pentru a desprinde lamela de pe sticlă, împiedicând-o să înghețe.

Probleme la mânerul ușii

În fiecare an, nenumărați șoferi apucă mânerul ușii de la mașină și se trezesc că rămân cu el în mână. Zăpada, gheața și frigul fac ca materialele plastice să fie mai fragile. Acest lucru este valabil mai ales dacă ușa este înghețată. Așa că trageți cu grijă când știți că mașina a fost foarte mult în frig, și nu forțați.

Fluidele își pot schimba proprietățile (se îngroașă)

Vremea rece face ca fluidele mașinii să se îngroașe, ceea ce înseamnă că nu vor lubrifia la fel de bine la prima pornire a motorului. Încălzirea mașinii înainte de a vă deplasa vă poate asigura că lichidele esențiale, cum ar fi uleiul, lichidul de servodirecție și lichidul de frână, circulă în parametri normali. Asigurați-vă că ați verificat nivelurile de lichide la începutul sezonului de iarnă și completați-le dacă este necesar.

Coroziunea pieselor auto

Sarea face ca zăpada și gheața de pe drum să se topească pe piesele metalice ale mașinii. Asta accelerează coroziunea, pe care s-ar putea să nu o puteți vedea, mai în zone aflate sub trenul de rulare. Spălați mașina în mod regulat pentru a scăpa de acumularea de sare.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si