Ardelean Farcaș a decedat vineri, 8 iulie 2022, la spital.

Adi de la Brad, liderul comunitatii „Copiii Soarelui” a murit la spitalul din Deva

Ardelean Farcaş, în vârstă de 59 de ani, gurul „Copiilor Soarelui”, un fost miner care a pus bazele unei comunităţi izolate din zona Bradului, a decedat vineri, 8 iulie, la spital.

Acesta a fost reţinut de poliţişti în luna mai şi plasat sub control judiciar.

A fost pus sub învinuire pentru şantaj, viol, împiedicarea accesului la învăţământul general obligatoriu şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi.

„Adi de la Brad”, aşa cum era numit de localnici, a murit la spitalul din Deva, unde miercuri, 6 iulie, a fost adus de la spitalul din Brad, în urma unor complicaţii medicale.

Potrivit doctorului Emil Stoica Mariş, pacientul a fost trimis de la spitalul din Brad la Deva având insuficienţă respiratorie acută şi fiind suspect de sindrom coronarian acut.

Acesta a fost depistat cu o anemie severă şi o hemoragie digestivă superioară şi a fost internat la ATI. Starea sa s-an înrăutățit mai târziu.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Guru din Apuseni a fost eliberat

Vineri, 8 iulie, a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare.

Acesta va fi înmormântat la Țebea, într-un loc istoric, în cimitirul în care se află mormântul lui Avram Iancu. În acel loc sunt înmormântați și părinții săi.

Ce se va întâmpla cu „Copiii Soarelui” după decesul liderului lor

Ardelean Farcaş, fost minier, cu studii liceale, a înfiinţat în 1997 „Centrul de meditaţie Vipassana” de la Dumbrava de sus (comuna Ribiţa), condus de asociaţia sa Copiii Soarelui.

Acesta afirma că deţine tehnica respiraţiei pe care a învăţat-o de la mama sa. Tabăra din vârf de munte a fost vizitată de oameni importanţi, dorind să încerce tehnicile sale de meditaţie: „Vin la mine politicieni, poliţişti, ziarişi şi preoţi. Toţi vor să participe la curs. Mulţi renunţă pentru că este foarte greu. Spre exemplu, în cele 10 zile cât durează cursul este interzisă orice formă de comunicare. Eu îi purific. Îi învăţ să se cunoască pe ei însuţi. Cine mă ascultă şi stăpâneşte tehnica va trăi sute de ani”, afirma acesta. Farcaş susţinea că îşi învaţă discipolii tehnicile de respiraţie Vipassana.

Citeste si: Scandal după moartea lui "Guru din Apuseni". Ce se va întâmpla cu averea lui Adi de la Brad


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si