Studenţii nu vor mai primi legitimații de călătorie cu gratuitate sau reducere din 3 septembrie, a anunţat CFR Călători.

Ce se va întâmpla cu gratuitatea și reducerea de călătorie pentru elevi și studenți? Anunțul făcut de CFR

Ce se va întâmpla cu gratuitatea și reducerea de călătorie pentru elevi și studenți? Anunțul făcut de CFR

Ce se va întâmpla cu elevii?

Elevii, în schimb, vor primi în continuare gratuitate.

"Începând cu data de 3 septembrie 2023, ora 00:00, vor fi abrogate, parțial, prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011, respectiv cele referitoare la facilitățile acordate studenților la transportul pe calea ferată, odată cu intrarea în vigoare a noilor acte legislative privind învățământul valabile de la data de 3 septembrie 2023 – Legea învățământului preuniversitar nr.

198/2023 și Legea învățământului superior nr. 199/2023", informează CFR Călători.

Citește și: Trenurile sunt afectate de codul roșu de caniculă. Traficul feroviar se va derula în condiții speciale, cu viteză redusă/ Comunicat din partea CFR SA

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Ca urmare, începând de astăzi, se dau legitimații de călătorie cu gratuitate/reducere la transportul pe calea ferată doar pentru elevi, urmând ca pentru studenți acestea să fie disponibile după publicarea prin Hotărâre de Guvern a normelor metodologice aferente Legii învățământului superior nr. 199/2023, mai anunță CFR Călători.

Legitimațiile de călătorie se pot cumpăra cu anticipație

Compania a reamintit faptul că legitimaţiile de călătorie valabile la trenurile CFR Călători care circulă în trafic intern pot fi cumpărate cu anticipaţie.

"Legitimațiile de călătorie valabile la trenurile CFR Călători care circulă în trafic intern pot fi cumpărate cu anticipație, precizează compania feroviară", mai informează compania.

Citește și: UPDATE/VIDEO- Un tren de călători a luat foc în Bihor. Pasagerii au ieșit singuri din vagoane/ Sorin Grindeanu: „De peste 25 de ani in Romania nu s-a cumparat nicio garnitura”

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si