Close sidebar
Close sidebar

Ce se va întâmpla cu pensiile și salariile românilor în 2025. Ilie Bolojan: „Orice om raţional trebuie să ia măsuri”

Ilie Bolojan anunță o serie de măsuri de anul viitor. Acestea au scopul de a ajuta bugetul, pentru ca deficitul existent deja să nu devină și mai mare.

Antonia Cioanca,

[Sursa foto: Shutterstock ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Pe fondul haosului care a cuprins politica românească în ultimele săptămâni, multe persoane se întreabă ce o să se întâmple cu pensiile și salariile de anul viitor.

Cu câteva zile înainte să intrăm în 2025, Ilie Bolojan spune că este foarte important ca anul viitor deficitul să nu crească și mai mult, pentru că acesta se situează deja în jurul valorii de 8 procente.

Citeste si: Pensiile și salariile cresc din 2025! Parlamentul a anunțat cu ce procent vor fi majorate acestea, după ce a stabilit bugetul pentru anul viitor- kanald.ro

Citeste si: Raluca Pastramă, însărcinată după divorțul de Ibrahim Ibru?! „Emoții multe, de toate felurile”- wowbiz.ro

Citeste si: Imaginile zilei de naștere a Guvernului Ciolacu 2: Bolojan supărat, Marcel Ciolacu nervos, Klaus Iohannis mândru- antena3.ro

Citește și: George Simion, lovitură de teatru la consultările de la Palatul Cotroceni. "Am adus o dubă"- VIDEO

Ilie Bolojan, despre măsurile de anul viitor: „De la 1 ianuarie intră în vigoare o salvă de prevederi”

În noul Guvern Ciolacu, Ministerul Finanțelor a trecut la UDMR, care l-a propus ministru pe Tanczos Barna. Pe lista măsurilor pentru noul an se află „ordonanța trenuleț”, care vizează și salariile, pensiile, dar și eliminarea tichetelor de masă și a voucherelor de vacanță.

Măsurile au impact și asupra angajărilor la stat, care ar urma să fie blocate.

Președintele interimar al PNL spune că este foarte important să fie luate măsuri pentru ca deficitul bugetar să nu fie agravat.

„Cred că suntem cu toţii conştienţi că de la 1 ianuarie intră în vigoare o salvă de prevederi, unele care stabilesc un anumit tip de pensii pentru aleși, altele care prevăd diferite indexări. 

Problema pe care o avem şi care este o chestiune de responsabilitate este să avem grijă ca un deficit care este în jurul valorii de 8 procente să nu mai crească. Problema nu este ca cineva nu doreşte să indexeze salarii sau sporuri. Problema este că dacă eşti un om responsabil trebuie să gândeşti dacă ai resursele financiare să faci acest lucru. Pentru orice om raţional trebuie să ia măsuri ca să nu agravăm deficitele bugetare”,

a declarat liderul PNL.

Citește și: Crin Antonescu este oficial candidatul unic al PSD, PNL și UDMR la alegerile prezidențiale de anul viitor. Când ar putea avea loc primul tur

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI