Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a confirmat că prețul plafonat la energie va rămâne neschimbat până în martie 2025, indiferent de opțiunea adoptată.

Ce pot face românii care sunt nemulțumiți de furnizorul de energie electrică?

Joi, acesta a declarat că în curând va avea loc o evoluție graduală, transparentă și previzibilă pentru întregul lanț al pieței energetice.

"După martie 2025, în funcție de evoluția pieței, poate să continue această schemă sau să ajustăm anumite plafoane, putem să direcționam mai bine sprijinul către românii vulnerabili cu adevărat.

Toate aceste opțiuni sunt pe masă şi urmează ca, împreună cu toţi cei implicaţi în acest sistem, să definim ce se va întâmpla după. Va fi o evoluţie treptată, transparentă şi predictibilă, pentru că e important atât pentru consumatori, cât şi pentru distribuitori şi producători, pentru întreg lanţul din piaţa energiei", a explicat Sebastian Burduja, joi, potrivit Agerpres.

Plafonare prețuri energie

Imagine cu Sebastian Burduja, Ministrul Energiei.

[Sursa foto: Facebook]

Citește și: Cum a fost ucis Sorin la petrecerea vedetelor de la Padina? Anchetatorii au văzut pas cu pas filmul tragediei

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

Tot Ministrul Energiei a spus că fiecare consumator are opțiunea de a alege între diferiți furnizori pentru gaze naturale și energie electrică, în condițiile în care avem un război la graniță, iar lucrurile sunt destul de dificil de gestionat.

"Avem o lege care plafonează prețurile la gaze naturale şi energie electrică, care a dus românilor al patrulea cel mai ieftin gaz din Uniunea Europeană. Pentru energie electrică sunt peste cinci milioane de gospodării care plătesc lunar o factură de 35 de lei, o factură absolut rezonabilă. Statul român a făcut acest efort pentru a-i proteja pe români în condiţiile unei evoluţii impredictibile a pieţei, cu război în Ucraina şi, mai nou, cu un conflict în Orientul Mijlociu.
Guvernul face acest efort ca să menţină o stabilitate pentru clientul final. Până în martie 2025, nu dorim să intervenim pe această scheme de compensare/plafonare"
, a precizat Sebastian Burduja. 

Plafonare prețuri energie 2024

Imagine reprezentativă pentru energie.

[Sursa foto: iStock]

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: Când intră banii pe cardurile sociale în 2024? Ministrul Investițiilor a făcut anunțul

Acesta a mai precizat că dacă clienții sunt nemulțumiți își pot schimba contractele deoarece ofertele sunt transparente, iar noi suntem într-o piaţă concurenţială, când putem alege oferta cea mai bună. Totodată, pe site-ul ANRE se poate face o comparaţie de preţuri şi la energie electrică şi la gaze naturale. Cât despre o estimare în viitor, acesta a spus că nu au existat încă discuții, menționând faptul că este foarte dificil să te gândești ce s-ar putea întâmpla peste un an.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si