Ce se va întâmpla cu plățile ramburs din ianuarie 2023? Toți curierii vor respecta legea asta
Curierii vor fi obligați să respecte această nouă lege. Iată ce se va întâmpla cu plățile ramburs din ianuarie 2023!
Începând cu anul 2023, curierii vor avea o sarcină în plus.
Guvernul a anunțat o nouă lege pe care toți curierii trebuie să o respecte începând cu luna ianuarie 2023. Aceasta are ca scop digitalizarea și îmbunătățirea practicilor.
Citește și: Țigări de contrabandă, în valoare de milioane de euro, au fost găsite ascunse printre portocale
Curierii vor fi nevoiți să respecte o nouă lege, mai precis, furnizarea datelor despre clienții care au plătit ramburs comenzile online, către ANAF. Această regulă se aplică pentru a crește nivelul de încasare a taxelor și impozitelor.
Această nouă sarcină presupune un volum mare de date pe care instituția va trebui să le furnizeze. Măsura mai are ca scop combaterea evaziunii fiscale.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
„ANAF este dedicată constant iniţiativelor de digitalizare în scopul atingerii obiectivelor instituţiei privind îmbunătăţirea conformării voluntare, combaterea evaziunii fiscale şi creşterea eficienţei colectării, asigurând atât scăderea costului colectării (la nivelul agenţiei), cât şi a costului conformării (la nivelul contribuabililor). Această reformă abordează nevoia urgentă de modernizare şi digitalizare a ANAF, astfel încât colectarea impozitelor să fie mai eficientă în raport cu obiectivul de a creşte raportul venit- PIB şi de a reduce decalajul fiscal la TVA”, a declarat ANAF.
Curierii vor transmite către ANAF numărul de înregistrare a comenzii, datele de identificare ale expeditorului și datele personale ale clientului, mai exact, nume, prenume și adresa unde locuiește. Cea mai importantă informație va fi valoarea coletului, în bani.
Datele pe care curierii le va transmite înspre ANAF sunt numărul de înregistrare a comenzii, datele de identificare ale expeditorului și datele personale ale clientului, mai exact numele și prenumele și adresa unde locuiește. De asemenea, cea mai importantă informație va fi valoarea în bani a coletului.
„Zona de reglementare în această zonă nu face decât să ajute statul român să poată colecta taxele şi impozitele de care este nevoie pentru ca bugetul naţional să poată furniza serviciile publice pe care cetăţenii români le aşteaptă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.
Citește și: Salariile bugetarilor cresc pe bandă rulantă. Venituri de 9.300 în prefecturi