Close sidebar
Close sidebar

Ce se va întâmpla în 2025 cu dobânzile. Anunțul făcut de Banca Centrală Europeană

Specialiștii explică ce efecte ar putea avea tarifele comerciale pe care le anunță Donald Trump la nivel internațional.

Antonia Cioanca,

[Sursa foto: Shutterstock ]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

BCE nu va reduce în următoarea perioadă dobânzile. De vină este inflația care a revenit în ultima perioadă, atenționează Robert Holzmann, membru al Consiliului guvernatorilor Băncii Centrale Europene. Mai mult, acesta anunță că va dura multi timp până când va avea loc următoarea reducere.

În luna noiembrie inflația anuală din zona euro a crescut cu 0,2 procente, de la 2,0% la 2,2%.

Citește și: VIDEO Marcel Ciolacu, în centrul unor noi discuții. Ce probleme ar fi cu facturile zborurilor cu avionul Nordis: ”Puțin probabil să fi fost emise în 2022”

Citeste si: Un bărbat din Timișoara a murit în holul blocului în care locuia, imediat după ce a fost externat din spital. Care este, de fapt, cauza decesului- kanald.ro

Citeste si: Bani de la stat în 2025 pentru locuitorii de la bloc! Ce condiții trebuie să îndeplinească- wowbiz.ro

Citeste si: Mama fetiței lovite cu sania de un bărbat, la Borșa: El râdea, mi-a spus: ce era să fac? Apoi s-a dus înapoi sus, pe pârtie- antena3.ro

Citește și: Nicușor Dan speră ca Elena Lasconi să nu mai candideze la prezidențiale, chiar dacă a votat-o anul acesta. Ce spune despre un posibil sprijin din partea PNL

Guvernatorul Băncii Centrale Austriece: „Există semne de o tendinţă ascendentă a unor preţuri la energie”

Holzmann este considerat un adept al politicii ferme faţă de inflaţie. Acesta e de părere că tarifele comerciale pe care le anunță Donald Trump ar putea afecta creșterea economică globală, dar și politica monetară.

„Nu văd nicio reducere a ratei dobânzii în acest moment. Ce s-ar putea întâmpla, totuşi, este că va dura mai mult timp până la următoarea reducere a dobânzii.

Da, există semne de o tendinţă ascendentă a unor preţuri la energie. Dar există şi alte scenarii cu privire la modul în care ar putea reveni inflaţia, cum ar fi printr-o depreciere mai puternică a euro.

Un scenariu probabil este ca tarifele lui Trump să ducă la o încetinire generală a creşterii, dar şi să creeze o presiune inflaţionistă. Mai mult în SUA decât la noi.

Cât de puternic va fi efectul depinde în mod esenţial de dacă şi cât de mult se apreciază dolarul şi se depreciază euro”, a spus Holzmann, care este şeful băncii centrale austriece.

Citește și: Combustibil mai scump de la 1 ianuarie 2025. Cu cât va crește prețul motorinei și al benzinei

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI