Ce semnifică, de fapt, ziua de 1 aprilie? Mesaje comice de 1 aprilie 2023
Ziua de 1 aprilie este recunoscută drept Ziua Păcălelilor. Această zi este un prilej prin care oamenii își păcălesc prietenii, familia, cu diverse lucruri amuzante.
Ce semnifică, de fapt, ziua de 1 aprilie? Acest obicei de 1 aprilie este vechi de câteva secole. Potrivit The Museum of Hoaxes din San Diego, cea mai veche referire la Ziua Păcălelilor este un fragment dintr-un poem din anul 1539. În cadrul acestuia, un bărbat și-ar fi păcălit servitorul de 1 Aprilie.
Ziua Păcălelilor, în țara noastră, se sărbătorește din secolul XIX.
Această zi era ziua Anului Nou, potrivit vechiului calendar. După ce a apărut calendarul gregorian, oamenii din timpul lui Carol al-IX-lea au avut reale probleme în a se obișnui cu sărbătorirea noului an pe 1 ianuarie.
O altă teorie susține că 1 aprilie vine de pe vremea Imperiului Roman. În acele vremuri, romanii organizau serbările Hilaria închinate zeiței Cybele pe data de 25 martie. La această petrecere, oamenii purtau măști, iar toată lumea putea păcăli pe oricine.
Majoritatea țărilor lumii au recunoscut această zi drept Ziua Păcălelilor. Aceasta a fost sărbătorită inițial în Europa, ajungând peste ocean, fiind sărbătorită în majoritatea țărilor de pe Glob.
Se sărbătorește cu preponderență în Europa și în America și mai puțin de civilizațiile orientale.
În Franța, cel care este păcălit se numește „poisson d’Avril” (peşte de aprilie). Acesta trebuie să poarte toată ziua o hârtie prinsă cu un ac de gămălie pe spate. Hârtia trebuie să fie în formă de pește. În această țară, Ziua Păcălelilor este sărbătorită prin cadouri ce constau în felicitări cu pești sau cu bomboane în formă de pește.
Citește și: Tradiţii de 1 aprilie 2022: Ce este bine să faci de Ziua Păcălelilor pentru a avea parte de noroc tot anul?
Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
În Marea Britanie, oamenii celebrează sărbătoarea timp de două zile. Cel care este păcălit se numește ,,nooddy''. Trebuie să poarte o coadă atașată pantalonilor sau fustei.
Pe 1 aprilie, japonezii sărbătoresc „Ziua păpuşilor”, sau „Ziua bucuriei celor mici”. Cei micuți primesc drept cadou păpuși.
În Peru, Mexic și Columbia, Ziua Păcălelilor se celebrează pe 28 Decembrie. De asemenea, ea poartă numele de „Dia de los inocentes” (ziua celor naivi).
„Dacă cineva astăzi te laudă pentru norocul tău, felul de a fi, stil si atitudine, nu-l baga in seama; cum îndrăzneşte sa te păcălească înainte de 1 aprilie?”
„Daca lucrurile nu merg bine
Daca tristetea îţi umple sufletul
Retine 3 lucruri:
1) Eu sunt mereu alaturi de tine
2) Tu ai bani
3) Găsim noi un bar deschis.
„Un studiu arată că nu îți poţi atinge buza de jos cu limba… Realitatea este că după citirea acestui mesaj, 99/100 persoane încearcă asta.”
„Cu ce ti-am gresit? Ce nu ti-a convenit la mine? De ce te porti asa? Chiar nu mai insemn nimic pentru tine? Scuze, dar acesta este un mesaj de 1 aprilie pentru pisica mea! Crezi ca o voi pacali?”
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
„Îţi dau acest mesaj ca să ştii şi tu că vacanţa se va prelungi până pe 3 mai. Dă mai departe acest mesaj ca să-şi facă toţi planuri de vacanţă şi să nu uiţi să le spui că este o păcăleală de 1 aprilie! ”.
„Pentru că eşti unul dintre prietenii mei buni îţi trimit şi ţie acest mesaj să te anunţ că mâine mă mut la casă în Canada alături de alte neamuri ale mele. Dacă doreşti săptămâna asta ne putem întâlni pentru a ne lua la revedere”.
„Ştiam ca îţi doreşti o maşina noua, asa ca … ai primit-o de 1 Aprilie.
De 1 Aprilie, eşti marele câştigător al unei … al unei felicitari haioase!”
Citește și: De ce se sărbătoreşte pe 1 aprilie Ziua Păcălelilor?