Ziua Independenței în Statele Unite, comemorează Declarația din data de 4 iulie 1776, cu ajutorul căreia a fost declarată independența americanilor față de Regatul Marii Britanii.

Ce semnifică Ziua Independențe celebrată pe 4 iulie de americani?

Ziua Independenței simbolizează desprinderea celor 13 colonii americane de autoritatea britanică, deoarece, americanii nu au mai suportat interdicțiile coroanei engleze, pentru că le erau încălcate drepturile.

Americanii aveau interdicții legate de comerț și lipsa de reprezentativitate în parlamentul londone. Pe vremea aceea nu existau reprezentanti ai coloniilor.

Thomas Jefferson, al treilea președinte al SUA, a fost cel care a redactat Declarația de Independență. După un timp, a urmat dezbaterea în Congres și mai apoi aprobarea acesteia în data de 4 iulie.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Dispariţii misterioase în Rusia. Putin îşi arestează cercetătorii care au inventat rachetele hipersonice- antena3.ro

Citeste si: Iranul cere pacea în Orientul Mijlociu, la câteva zile după ce a atacat Israelul. Apelul lansat către Occident- wowbiz.ro

Ce semnificație are Ziua Independenței, celebrată pe 4 iulie de către americanii din toată lumea
Ce semnificație are Ziua Independenței, celebrată pe 4 iulie de către americanii din toată lumea[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Amestecarea vaccinurilor împotriva COVID-19. Una dintre cele mai bune recomandări din partea Germaniei

Ziua Idependenței a fost declarată Ziua Națională a Statelor Unite ale Americii, după un secol de la marele eveniment istoric

Totodată, Congresul american a declarat ziua de 4 iulie sărbătoare națională în anul 1870, la un secol de Revoluția Americană. De asemenea, în acea zi a fost declarată sărbătoare națională și Crăciunul.

Anual, Ziua Independenței este sărbătorită fastuos cu focuri de artificii, parade, fanfare discursuri politice, petreceri, reuniuni de familie, picnicuri, diverse evenimente organizate de statul american, dar și de entități private. De la cele mai formale, până la cele mai colorate.

De asemenea, în această zi de pe mesele americanilor sunt nelipsiți hot-dogii, hamburgerii, porumbul copt, limonada, berea, pepenele roșu, plăcinta cu mere și înghețata sunt delicatesele cel mai des întâlnite pe mesele americanilor, în data de Ziua Idependenței.

Citeste si: Băile Telega din Prahova- din stațiunea cândva renumită pentru tratamentele cu apă sărată și nămol, la ruină


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si