Close sidebar
Close sidebar

Ce simptome are Lambda, noua mutație a COVID-19. A fost descoperită în cel puțin 27 de țări

După tulpinile Alpha, Beta, Delta, Gamma, Epsilon, a fost descoperită o nouă variantă a Coronavirusului și anume, Lambda, potrivit Organizației Mondiale a Sănătății. Aceasta mutație a COVID-19 a fost descoperită în cel puțin 27 de țări.

Alina Raducu,

Ce simptome are Lambda, noua mutație a COVID-19. A fost descoperită în cel puțin 27 de țări [Sursa foto: PixaBay]

DISTRIBUIE
acest articol


In articol:

Cea de-a şasea tulpină a COVID-19, Lambda, este acum prezentă mai ales în America de Sud. Această nouă variantă de Coronavirus a fost identificată pentru prima oară, anul trecut, în Peru, însă de atunci au apărut tot mai multe cazuri de infecţie cu această mutaţie, în special în ţările latino-americane.

Tulpina Lambda a ajuns şi în Europa

Noua tulpină a COVID-19, Lambda este răspândită mai ales în America de Sud, după ce a apărut pentru prima dată în Peru, în luna august a anului trecut, dar este identificată în tot mai multe cazuri înregistrate în aceste țări latino-americane, informează Euronews.

Recent această tulpină a ajuns și în Europa, continent care în prezent se luptă cu ascensiunea variantei Delta a COVID-19, însă încă nu sunt studii pentru mutația Lambda în Europa și încă nu se stie cât de gravă ar putea fi.

Momentan, OMS nu a specificat că variata Lambda ar putea fi chiar îngrijorătoare, ci rămâne doar o „variantă de interes”, iar acest lucru înseamnă că a fost identificată ca fiind o cauză de transmitere și că a fost depistată în cel puțin 27 de țări, dar nu se știe cât de contagioasă e.

Ce simptome are Lambda, noua mutație a COVID-19.
A fost descoperită în cel puțin 27 de țări [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Medicul Gheorghiţă: „Estimăm că avem în spatele unui caz pozitiv, probabil de la două până la cinci persoane”

Ce spun experții despre noua variantă a COVID-19, Lambda?

Potrivit Organizației Panamericane de Sănătate (OPS), varianta Lambda a fost descoperită mai întâi în Peru în 82% din probele de laborator raportate în lunile mai și iunie.

Consilierul regional al OPS pentru bolile virale emergente. Jairo Mendez, a afimrat la 30 iunie că această tulpină de virus a fost detectată în opt țări din America Latină și Caraibe, dar în majoritatea țărilor din regiune este prezentă „în mod sporadic”.

Citeste si: TikTok a fost interzis oficial în SUA! Ce au pățit utilizatorii când au încercat să acceseze platforma- kanald.ro

Citeste si: Doliu imensi! Interpretul de muzică populară a murit, cu doar o lună înainte de ziua lui de naștere. Fiica sa a făcut anunțul cutremurător:- wowbiz.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

În Peru tulpina Lambda este dominantă, iar în Chile doar puțin peste 30% din probele analizate în mai și iunie au dovedit prezența variantei Lambda. Astfel, nu există încă dovezi clare că este un virus mai contagios, a declarat Mendez.

Ce simptome are Lambda, noua mutație a COVID-19. A fost descoperită în cel puțin 27 de țări [Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Vaccinarea împotriva Sars-Cov-2 continuă. Ce transmit autoritățile

„Este posibil să aibă o capacitate de transmitere crescută. Este un fenomen care nu a fost încă bine studiat și documentat și nu putem face o comparație cu alte variante, cum ar fi Gamma și Delta. Insistăm asupra faptului că răspândirea virusului și o creștere a numărului de cazuri sunt influențate de mai mulți factori. Din acest motiv, insistăm ca eforturile de control al epidemiei să însemne control și reducere a transmiterii", a mai menționat Jairo Mendez.

Pe de altă parte, Autoritatea de Sănătate Publică din Anglia a anunțat recent că au fost depistate câteva cazuri de infecție cu noua variantă a covid-19, Lambda și totodată a recunoscut că această variantă are „o potențială transmisibilitate crescută sau o posibilă rezistență crescută la anticorpii neutralizanți”.

Citeste si: Veste bună pentru pensionare! Recalcularea pensiilor din 2025 aduce venituri în luna martie. Cine sunt norocoșii?- kfetele.ro

Citeste si: Cine este Saif Ali Khan, actorul înjunghiat de un intrus în propria casă- radioimpuls.ro

Citeste si: Castelul cu vinuri din România, vechi de 400 de ani, pierdut la cărți și răscumpărat. Cât costă o vizită la Bethlen-Haller- antena3.ro

Citeste si: O femeie a murit după ce a fost infectată în același timp cu tulpinile Alpha şi Beta

„În acest moment nu există dovezi care să sugereze că este mai agresiv decât alte variante. Este posibil să aibă o rată mai mare de transmitere”, a mai adăugat Jairo Méndez Rico, consilier pentru boli virale emergente la Organizația Pan-Americană a Sănătății.

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI