Chiar daca ai folosit presuri auto dedicate protectiei podelei sau daca ai evitat sa consumi alimente ce pot pata tapiteria, masina ta tot are nevoie de o curatare mai temeinica. Iata care sunt cele mai bune solutii care iti pot face masina ca noua atat pe interior, cat si pe exterior. 

Solutii profesionale dedicate

Desigur, varianta cea mai simpla este sa pornesti la cumparaturi pentru produse profesionale special destinate masinilor.

Exista solutii dedicate fiecarui tip de material, create special pentru a curata atat bordul, cat si tapiteria sau mocheta masinii.

1. Bordul masinii

Inainte de a alege solutiile de curatare, trebuie sa te uiti la bordul masinii pentru a observa tipul plasticului care il imbraca. Daca este mat sau lucios, daca este plin sau daca are model. In functie de aceste aspecte pornesti in cautarea solutiei perfecte. 

  • Pentru curatarea bordului masinii ai nevoie de o laveta din microfibra care indeparteaza foarte bine praful si grasimea, fara a afecta sau fara a zgaria suprafata plasticul.
  • De la magazinele de profil poti achizitiona bureti in forme speciale ce ajung sa curete si cele mai greu accesibile locuri.
  • Dupa cum arata materialul din care este format bordul poti cumpara solutia de curatare. 
  • In cazul in care bordul prezinta zgarieturi fine, extrem de eficient in eliminarea acestora sunt solutiile polish. Ideale pentru lustruirea obiectelor din plastic sau plexiglas, pastele polish sunt usor de folosit daca se urmeaza pasii instructiunilor de folosire. 

Citeste si: Când este necesară cumpărarea anvelopelor noi de vară?

Dupa ce ai aplicat solutia de curatare si de lustruire, ideal este sa folosesti un spray antistatic cu silicon.

Acesta va mentine bordul impecabil pentru mai mult timp si il va proteja impotriva depunerii de praf.  

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

2. Tapiteria masinii

La fel ca in cazul bordului, pentru o curatare eficienta trebuie aleasa solutia speciala materialului din care este tapiteria masinii.

  • In cazul in care tapiteria masinii este din piele, inainte de a o curata arunca o privire si vezi daca sunt zone in care aceasta este zgariata sau chiar gaurita. Daca da, atunci poti achizitiona de la magazinele de profil kit-uri special create pentru reparatia tapiteriei. 
  • Odata reparata, poti incepe curatarea ei. Alege ce solutie se potriveste cel mai bine tipului de piele din masina si ai grija ca laveta pe care o folosesti sa fie una fina, pentru a nu zgaria tapiteria. Cu rezultate extrem de bune se lauda cremele hidratante care au rolul de a hidrata si de a proteja tapiteria din piele.  
  • Dupa ce ai aspirat tapiteria din material, foloseste o spuma uscata destinata curatarii tapiteriei din material.
    Aceasta se indeparteaza apoi cu ajutorul unor perii speciale, care curata extrem de bine materialul si ii reda aspectul de nou. Chiar daca impresia generala este ca tapiteria din piele este mai pretentioasa, tapiteria din material este mai greu de ingrijit si de curatat comparativ cu cea din piele.
  • Pentru un plus de protectie, poti folosi un spray de impermeabilizare a tapiteriei textile. 

Citeste si: În ce stare sunt pacienții din România infectați cu noul coronavirus

3. Mocheta masinii

Pentru curatarea mochetei masinii sunt la fel de eficiente produsele destinate curatarii tapiteriei din material. Pasii de urmat in vederea curatarii sunt aceiasi. Mai intai se aspira bine tapiteria, se aplica spuma uscata si se indeparteaza cu ajutorul periei speciale. 

Solutii create in casa

Daca esti de parere ca este prea complicat si prea scump sa alegi dintre toate variantele de solutii care exista pe piata, poti folosi cu brio in curatarea masinii ingrediente pe care le gasesti in casa.

  • Otetul
  • Bicarbonatul de sodiu
  • Ceapa
  • Lamaia

Aceste patru ingrediente fac minuni atunci cand vine vorba de indepartarea mirosurilor neplacute, de indepartarea petelor sau de eliminarea grasimii. Mai mult, daca sunt folosite in curatarea masinii, vor lasa in urma un miros natura, placut si proaspat. 

Citeste si: Cum își alege Karmen Minune un partener? Contează sau nu banii, pentru aceasta: "Dacă îți alegi bărbatul în funcție de asta, ai pierdut din start!"- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul pe care i l-a transmis Claudia Pătrășcanu fostului soţ: "Asta este cel mai important". Gabi Bădălău a împlinit 36 de ani- radioimpuls.ro

Citeste si: Două gemene bogate au anunțat că îşi caută un iubit pe care să îl împartă. Poate să fie și sărac, dar să îndeplinească o condiție cheie- antena3.ro

Citeste si: Decizia lui Arafat, pusă în aplicare. Se închid școlile. VIDEO

Stim cat este de greu sa mentii impecabil interiorul masinii. Insa cu ajutorul solutiilor speciale sau chiar a celor create din ingredientele din casa, o vei putea curata fara prea mult efort.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si