Andrei Dobrea este medic rezident in anul VI. L-am gasit la spitalul Universitar pe sectia de chirurgie toracica. Munceste in medie 10 ore pe zi. Vestea ca din luna august va primi un salariu mai mare il bucura. "O majorare binevenita, intarziata dar binevenita, totusi 700 de lei, apropo de transport, benzina, alimente, ne mai cumparam carti, ca totusi na, noi invfatam in permanenta", spune el.

Priveste in urma si isi aminteste de experienta strainatatii. In primul an de rezidentiat a fost plecat in Anglia. Alte dotari, alt salariu.

Si totusi s-a intors. Parca nicaieri nu-i ca acasa. Chiar daca in Anglia punea de-o parte o mie de lire sterlina pe luna, iar in tara economiseste poate cateva sute de lei, se gandeste sa ramana.

Nu doar medicii se vor bucura de aceste majorari. Si dascalii vor primi bani in plus. Cel mai mic salariu, pentru un profesor debutant va fi de 1700 de lei, iar cel mai mare va ajunge la 6900 de lei. ministerul muncii a introdus si sistemul primelor pentru bugetari in functie de performanta. Acestea nu pot depasi insa 2% din  cheltuielile cu salariile.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si