Miercuri, la ora 18:30, reprezentanții Ministerului Sănătății au fost anunțați cu privire la o situație halucinantă la Spitalul de Psihiatrie Murgeni, acolo unde mai mulți pacienți au acuzat stări de rău. 

Pacienți decedați după o afecțiune digestivă

Pe data de 21 noiembrie, atât pacienții, cât și personalul spitalului au consumat meniuri de ciorbă din peşte cu perişoare din peşte şi respectiv peşte prăjit cu legume, pangasius.

Acestea proveneau de la Mănăstirea Florești, care a pregătit în total aproximativ 170 de porții. Trei pacienți din județul Vaslui au decedat, iar unul este în stare gravă.

De asemenea, alţi 29 de pacienţi au fost transferaţi la Spitalul din Bârlad şi la UPU Vaslui pentru îngrijiri medicale.

Pacienţii prezentau simptome specifice de toxiinfecţie. Starea lor este una bună în momentul de faţă. Nu pun probleme din punct de vedere cardio-respirator. Sunt stabili şi nu necesită îngrijire de terapie intensivă. Cu toate acestea sunt atent monitorizaţi multidisciplinar ”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, medicul Florin Roşu.

Pacienți morți Murgeni

Pacienții de la Spitalul de Psihiatrie Murgeni ar fi murit după ce au mâncat preparate din pește.

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citește și: Cine sunt victimele de la Spitalul de Psihiatrie din Murgeni? Trei persoane au murit, iar alte 30 au fost transportate la spitale din Bârlad, Vaslui și Iași

În cele din urmă, Mănăstirea a fost amendată pentru că nu avea dreptul să presteze activităţi de catering, însă, conform DGASPC, cantina spitalului are autorizaţie sanitar-veterinară. Totodată, în urma controalelor efectuate acolo nu s-ar înregistrat probleme în ceea ce privește igiena.

Amenda pentru Mănăstirea Florești a fost aplicată în baza Hotărârii de Guvern 984, art. 6 alin. b) punctul 9, act normativ care prevede că sancţiunile în astfel de situaţii sunt cuprinse între 40.000 şi 50.000 de lei. 

Administratorul depozitului, mărturisiri despre peștele vândul călugărilor

Specialiștii au mers în control și la depozitul din Bîrlad, de acolo de unde a fost procurat peștele. Octavian Bîgu, administratorul depozitului a declarat pentru România TV că produsele sale sunt proaspete și că nimeni nu a murit după ce a consumat pește cumpărat de acolo.

„Dacă peștele comercializat de mine avea probleme, trebuia să mai fie și alte cazuri, prin alte localități. Acolo alta a fost cauza deceselor și se va vedea asta după autopsie”, a declarat comerciantul.

Pacienți morți Murgeni

Administratorul depozitului de pește spune că pacienții nu au murit din cauza produselor lui.

[Sursa foto: Romania TV ]

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Citește și: O femeie în vârstă de 28 de ani și-a pierdut viața după ce şi-a făcut o procedură de umplere a buzelor la un medic găsit pe internet. Ea a lăsat în urmă un copil mic

Bărbatul a mai precizat că respectivii călugări au cumpărat 50 de pungi, la 900 de grame de pangasius, pește care ar fi adus din afară. El a mai menționat și că produsele, respectiv cele cinci baxuri au fost vândute cu factură.

„Eu nu am auzit, în 30 de ani, ca cineva să moară de la pește. Din punctul meu de vedere, cauza e alta. Nu am fost amendat pentru că am vândut totul cu factură, totul a fost legal. Peștele a fost depozitat în condiții optime. Eu n-am consumat pangasius pentru că nu mănânc așa ceva”, a mai explicat administratorul.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si