Close sidebar
Close sidebar

Ce spune Biserica despre copiii conceputi in post si de ce nu e important daca te abtii de la pacatul trupesc in Saptamana Mare

Potrivit unui studiu realizat in luna martie, sase din zece romani respecta obiceiurile postului.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Preotul Eugen Tanasescu a explicat pentru Adevarul.ro cum trebuie tinut postul, despre abtinerea de la poftele trupesti, si despre pacate.

Postul Pastelui, alaturi de Saptamana Patimilor reprezinta pentru credinciosi ducerea luptei cu propria fiinta, dupa reguli bine stabilite.
Insa la fel de adevarat este ca exista persoane care ajung sa-si oranduiasca perioada de post in functie de ceea ce cred ca este potrivit pentru sine, de sfaturile celor din jur, mimand datoria de bun crestin.   

De ani de zile, Eugenia S. din Bucuresti tine post alimentar si nu intretine relatii sexuale in Saptamana Mare.

Citeste si: Declarațiile vecinilor despre Cătălina Matei, secretara-șefă de la UMF care și-a pus capăt zilelor: „Venea așa foarte abătută”. De ce ar fi recurs femeia în vârstă de 43 de ani la gestul extrem- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Alimentele și băuturile bogate în flavonoide pot reduce cu o treime riscul de demență. Cât de des ar trebui consumate- antena3.ro

Chiar daca stie ca nu procedeaza corect in ceea ce priveste postul bisericesc, se simte impacata pentru ca face un exercitiu de credinta si vointa macar in aceste zile. La fel ca ea procedeaza insa extrem de multe persoane, iar forumurile online abunda in confesiuni si intrebari referitoare la pacatul trupesc in Postul Pastelui sau in Saptamana Mare. 
“In Saptamana Mare nu ne atingem unul de celalalt” “Pot sa spun ca pe parcursul Postului Pastelui am avut act sexual cu prietenul meu, dar acum, astea doua saptamani, am hotarat sa asteptam sa treaca postul.

Chiar daca a mai comentat el si cu greu a acceptat”.

   Eu am facut (sex- n.r.), pentru ca atunci cand ai o relatie deja e greu sa te mai abtii, desi de multe ori ma mustra constiinta ca pacatuiesc...in Saptamana Mare nu ne atingem unul de celalalt. Altii comit pacate mai mari cum ar fi hotie, crima, etc.”, se justifica si utilizatorul care semneaza “ooanita.

Citeste continuarea pe Adevarul.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI