Adevarul despre motivul pentru care a scăzut numărul de donatori aflati in moarte cerebrala în țara noastră, în ultimii ani! De câți donatori are nevoie România pentru a salva viețile celor care depind de primirea unui nou organ; care sunt problemele birocratice, dar și cele tehnice, care pun piedici funcționării la cote normale a program național de transplant și, nu în ultimul rând, care sunt perspectivele de viitor.

"Rata de consimțământ nu s-a modificat, procentul este acelasi ca în anii de varf in care aveam un număr mare de donatori în moarte cerebrală. din pacate, numărul de donatori identificați a scăzut",
a explicat prof. dr Irinel Popescu, gazda emisiunii.

 

De la numirea dr Radu Zamfir în fruntea ANT, numărul donatorilor a crescut simțitor

Din fericire, odată cu numirea lui Radu Zamfir (invitatul special al emisiunii) in fruntea Agenției Nationale de Transplant, numărul donatorilor a crescut simțitor. Astfel, în doar o lună de la preluarea mandatului, au fost identificați 12 donatori, în condițiile în care, în mandatul trecut al conducerii ANT au fost circa 60 în decurs de un an întreg.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Povestea uluitoare a Andrei Medintu, afacerista din România care s-a căsătorit cu un milionar indian! A fost îmbrăcată în aur din cap până în picioare la cununia civilă! Imagini spectaculoase din ziua cea mare- wowbiz.ro

Citeste si: Volodimir Zelenski dezvăluie o discuție cu Vladimir Putin: L-am sunat și mi-a răspuns- antena3.ro

Vezi mai multe în video de mai jos.

 

Este vital ca fiecare dintre noi să realizeze cât de important este actul de donare. Un pacient aflat în moarte cerebrală nu mai are nicio sansă să se întoarcă la cei dragi.

Dar există în el resurse care pot salva nu una, nu două, ci chiar cinci vieţi. Acestea sunt organele care pot fi prelevate prin acordul familiei. Când familia își dă acordul, prelungește, poate, într-un fel, existența unei părticele din cel drag aici, pe pământ. Pentru că omul pe care îl vor pierde, va trăi, în continuare, prin cel căruia i-a salvat viața.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si