Părintele Calistrat Chifan de la Mănăstirea Vlădiceni a vorbit recent într-un interviu despre căsătorie, scrie Realitatea. Acesta a ținut să-i judece în special pe tinerii care așteaptă să facă acest pas după vârsta de 30 de ani.

Ce i-a sfătuit Părintele pe cei care își doresc să formeze o familie?

Tot el a spus și că Dumnezeu este dispus să-i ajute pe cei care doresc un partener în viața lor, însă „nu este dispus să-i ajute pe unii oameni să își găsească un partener potrivit pentru a se căsători”.

Părintele a venit și cu un sfat pentru tineri, respectiv le-a spus că totul ține de a pune valoare pe cel de lângă tine. Așadar, aceștia ar trebui să nu se mai dăruiască atât de repede, deoarece celălalt își poate pierde ușor interesul, iar mai apoi nu va mai simți să pună preț pe ce sentimente.

„Noi, prin porunca Scripturii, avem scris: 'Creșteți și vă înmulțiți și stăpâniți pământul' Acum, din punct de vedere natural, căsătoria ce este? Însoțirea cu o persoană de partea adversă, adică soț – soție, femeie – bărbat. Apare atracția biologică, în primul rând, care este naturală, firească. Două păsări își fac un cuib, scot puii, vulpea își face un bârlog, își pune puii, lupoaica, leoaica, orice altă ființă. La noi, prin Nunta de la Cana Galileei și mai înainte, chiar în Vechiul Testament, prin binecuvântarea părinților punând mâinile cruciș, nunta a fost binecuvântată de Dumnezeu, pentru că din ea se naște neamul omenesc. Ca drept dovadă că Dumnezeu i-a spus personal lui Adam: 'Cunoaște pe Eva, femeia ta și nașteți fii' Adică arătând că așa dăinuie neamul omenesc”,

a explicat Preotul Calistrat Chifan, conform sursei citate mai sus.

Calistrat căsătorie tineri

Imagine reprezentativă pentru căsătorie.

[Sursa foto: Colaj Captură Youtube & iStock]

Citește și: Rugăciune de Izvorul Tămăduirii: Aduce sănătate și noroc dacă o rostești pe data de 10 mai 2024

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta- wowbiz.ro

De asemenea, părintele Calistrat Chifan a ținut să menționeze că cele mai frumoase căsătorii sunt în vremea studenției, iar tinerii nu ar mai trebui să aștepte vârsta de 30 de ani pentru a face pasul cel mare.

”Deci în momentul în care tu auzi un „te iubesc”, tresari, te-a pupat un băiat, tremuri, vezi un băiat frumos, îți sclipesc ochii. Normal că la 30 de ani nu o să mai ai atracția trupească sau sufletească, pe care ai avut-o în tinerețe, când aveai 18, 19 sau 20. De aceea, cele mai frumoase căsătorii și cele mai reușite sunt în vremea studenției”, a mai adăugat preotul.

Calistrat căsătorie tineri

Imagine reprezentativă pentru căsătorie.

[Sursa foto: Istock]

Citeste si: Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat! Nu am depășit niciodată viteza, trec doar pe trecerea de pietoni.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul transmis de Prințesa Anne după ce a fost lovită de un cal. Care este starea de sănătate a sorei Regelui Charles- radioimpuls.ro

Citește și: Designer român, diagnosticat cu o boală cruntă! Mihai Albu a suferit recent o intervenție chirurgicală: ”Voi lăsa timpul să-mi vindece rănile”

Tot el a mărturisit și că lui Dumnezeu nu-i place momentul în care o fată nu intră ”curată” în biserică, așadar această așteptare ar fi total greșită.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si