Angajatii DGASPC Teleorman monitorizeaza familia baietelului cazut intr-un put, la 16 metri adancime, unde a stat mai mult de zece ore cu jumatate din corp in apa.

Directorul DGASPC Teleorman, Florin Dragomirescu, a declarat pentru News.ro ca inca de marti o echipa de la Serviciul de Interventie in regim de urgenta de la DGASPC a mers la Balta Sarata, unde a consiliat familia copilului si a facut o evaluare a acesteia.

Familia are inca un copil, in varsta de trei ani, iar mama baietelului care in prezent este internat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti este gravida in luna a opta, fiind internata, inca de marti la Spitalul ”Caritas” din Rosiorii de Vede.

„Noi incercam sa vedem daca putem ajuta familia, cu o masura de protectie pentru ca mai exista un copil, mama este gravida in luna a opta, urmeaza sa nasca”, a spus seful DGASPC Teleorman.

El a precizat ca ajutorul din partea DGASPC ar putea consta in servicii sociale pentru mama si copii, daca va fi necesar, precum si in masuri de protecte speciala.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO- wowbiz.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

DGASPC si autoritatile locale vor monitoriza in continuare familia, pentru a stabili daca sunt probleme sau daca a fost doar „un accident nefericit”.

Potrivit lui Florin Dragomirescu, primele date duc catre ipoteza ca a fost vorba despre un accident si ca baietelul face parte dintr-o familie „inchegata”.

„Suntem la inceput in evaluare. Am vazit ca este o familie inchegata si primele date conduc spre ipoteza ca a fost un accident nefericit. Va ramane in monitorizarea noastra, a autoritatilor locale cu care am discutat deja. Nu este o problema in sensul ca familia ar fi una dezorganizata sau ceva de acest gen”, a mai spus directorul DGASPC Teleorman.

Si IPJ Teleorman a dechis un dosar penal in urma accidentului de la Balta Sarata, politistii facand cercetari in rem pentru vatamare corporala din culpa.

Copilul de aproape doi ani a fost salvat de catre echipele de interventie din putul unde ramasese blocat la aproximativ 16 metri adancime dupa mai mult de zece ore. El a primit ingrijiri medicale la fata locului. Ulterior, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD si transportat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.
Copilul este internat la sectia de terapie intensiva a Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, iar starea sa este grava, insa stabila, iar medicii spun ca cel mai mare risc este o infectie pulmonara, care ar putea duce la deces.

News.ro


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si