Close sidebar
Close sidebar

Ce spune Protectia copilului despre cazul baiatului care a cazut in put. Care este starea copilului acum

Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului (DGASPC) Teleorman monitorizeaza familia baietelului de doi ani care marti a cazut intr-un put. Primele date arata ca este o familie unita si ca ceea ce s-a intamplat este consecinta unui „accident nefericit”, potrivit News.ro.

A.L.,


DISTRIBUIE
acest articol

Angajatii DGASPC Teleorman monitorizeaza familia baietelului cazut intr-un put, la 16 metri adancime, unde a stat mai mult de zece ore cu jumatate din corp in apa.

Directorul DGASPC Teleorman, Florin Dragomirescu, a declarat pentru News.ro ca inca de marti o echipa de la Serviciul de Interventie in regim de urgenta de la DGASPC a mers la Balta Sarata, unde a consiliat familia copilului si a facut o evaluare a acesteia. Familia are inca un copil, in varsta de trei ani, iar mama baietelului care in prezent este internat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti este gravida in luna a opta, fiind internata, inca de marti la Spitalul ”Caritas” din Rosiorii de Vede.

„Noi incercam sa vedem daca putem ajuta familia, cu o masura de protectie pentru ca mai exista un copil, mama este gravida in luna a opta, urmeaza sa nasca”, a spus seful DGASPC Teleorman.

Citeste si: Ana Maria Vasiliu va fi înmormântată lângă Mădălina Manole. Trupul neînsuflețit al tinerei a fost depus la o capelă din Ploiești. Ce se întâmplă cu Gabriel Vasiliu în aceste momente- kanald.ro

Citeste si: Oana Lis, în doliu! Mesajul dureros transmis în urmă cu puțin timp: “Nu știi niciodată când vorbești ultima oară cu un om”- wowbiz.ro

Citeste si: Porphyrion: Cele mai mari jeturi care erup dintr-o gaură neagră observate vreodată. Sunt de 140 de ori mai lungi decât Calea Lactee- antena3.ro

El a precizat ca ajutorul din partea DGASPC ar putea consta in servicii sociale pentru mama si copii, daca va fi necesar, precum si in masuri de protecte speciala.

DGASPC si autoritatile locale vor monitoriza in continuare familia, pentru a stabili daca sunt probleme sau daca a fost doar „un accident nefericit”.

Potrivit lui Florin Dragomirescu, primele date duc catre ipoteza ca a fost vorba despre un accident si ca baietelul face parte dintr-o familie „inchegata”.

„Suntem la inceput in evaluare. Am vazit ca este o familie inchegata si primele date conduc spre ipoteza ca a fost un accident nefericit. Va ramane in monitorizarea noastra, a autoritatilor locale cu care am discutat deja. Nu este o problema in sensul ca familia ar fi una dezorganizata sau ceva de acest gen”, a mai spus directorul DGASPC Teleorman.

Si IPJ Teleorman a dechis un dosar penal in urma accidentului de la Balta Sarata, politistii facand cercetari in rem pentru vatamare corporala din culpa.

Copilul de aproape doi ani a fost salvat de catre echipele de interventie din putul unde ramasese blocat la aproximativ 16 metri adancime dupa mai mult de zece ore. El a primit ingrijiri medicale la fata locului. Ulterior, copilul a fost preluat de un elicopter SMURD si transportat la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti.
Copilul este internat la sectia de terapie intensiva a Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Bucuresti, iar starea sa este grava, insa stabila, iar medicii spun ca cel mai mare risc este o infectie pulmonara, care ar putea duce la deces.

News.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI