Întrebat ce se va întâmpla în toamnă, după ce semestrul al doilea al acestui an școlar s-a desfășurat online, Raed Arafat a spus că „în septembrie e prevăzut că totul decurge normal. Nu sunt prevăzute măsuri în acest moment.”

Raed Arafat a vorbit și despre transmiterea virusului, citând un studiu efectuat de Universitatea Yale.

„Astăzi am primit  un studiu care a apărut în Statele Unite.

Este un studiu al Universităţii Yale(...) care spune că mai mult de 50% din infecţiile Covid 19 sunt transmise de oameni infectaţi fără simptome de infecţie sau de boală, care nu tuşesc, nu strănută, nu au febră şi pe care nu îi bănuim că ne pot infecta(...) Libertatea individuală are limitele ei. Toţi apreciem libertăţile noastre şi libertăţile care ne oferă o democraţie, dar este o limită. Această limită este când dreptul meu deja afectează drepturile celorlalţi din jurul meu şi, fără voia lor şi fără chiar cunoştinţă, pentru că e pot să treacă pe lângă tine, tu eşti un asimptomatic care nu vrea să stea în autoizolare, pleacă din spital, nimeni nu poate să te urmărească, sau eşti simptomatic, strănuţi, tuşeşti, dar te simţi bine. Există şi această formă. Te duci acasă la familia ta. Tu spui că te izolezi, eşti cu familia, strănuţi, tuşeşti, după care familia ta merge şi lucrează, merge la lucru, copilul merge şi se joacă cu copiii vecinilor şi aşa mai departe. Această boală se răspândeşte.
Aici deja nu mai putem vorbi de libertate individuală. Există totuşi libertatea populaţiei şi a oamenilor care nu vor să se infecteze”, a mai afirmat secretarul de stat.

„Trendul este în creștere”

Într-o declarație dată la scurt timp după publicarea bilanțului coronavirus de pe 8 iulie, Raed Arafat a declarat că acestă creștere va continua dacă nu se respectă regulile de distanțare socială și igienă.

Totodată, șeful DSU a făcut referire și la absența unei legislații privind carantinarea persoanelor infectate, după ce CCR a stabilit că internarea în spital și carantinarea prin Ordin de Ministru sunt neconstituționale.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Vlăduța Lupău și Adi Rus au devenit părinți pentru a doua oară! Prima imagine cu bebelușul. Cei doi au ales un nume biblic, cu totul special- wowbiz.ro

„Lipsa respectării unor reguli de către o parte din populație, de către operatori economic a dus la o creștere continuă prin transmitere comunitară. Avem creștere semnificativă continuă.

Citeste si: Ludovic Orban: „Suntem într-un moment de cumpănă”

Trendul e în creștere și singura soluție e ca populația să se convingă că trebuie să respecte regulile care s-au solicitat și să nu asculte campaniile care îndeamnă să nu le respecte. Astea sunt probleme serioase care vor duce la creștere mai departe.

Citeste si: Cât de mult îl iubește Corina Caciuc pe Laurențiu Reghecampf: “Nu cred că există un bărbat care să nu fie gelos.”- kfetele.ro

Citeste si: Nikita, marea absentă de la Neversea. Motivul pentru care n-a mai ajuns să cânte cu Maluma- radioimpuls.ro

Citeste si: Noi precizări despre călătoriile în Austria. Românii, obligați să stea în carantină

Din discuțiile avute cu colegii care urmăresc situația reiese că la acest moment, dacă lumea nu începe să respecte mai mult regulile și să-i respecte pe cei care le respectă, riscul de a continua să crească numărul de infectări e destul de serios”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si