Close sidebar
Close sidebar

Ce spunea nea Marin, lautarul din Mambo Siria, inainte sa moara: "Sa ma duc eu, sa dau cu sapa in camp? Am muncit o viata intreaga, fara masura. De abia imi mai trag oasele dupa mine!"

Lautarul nea Marin, din cunoscuta trupa Mambo Siria, era un om dintr-o bucata.

Petru Luca,


DISTRIBUIE
acest articol

Disparitia lui nea Marin Schiopu, lautarul descoperit de poetul Mircea Dinescu, a indurerat lumea artistica autohtona. La 75 de ani, batranul avea probleme de sanatate, mai ales ca fumase toata viata. Intr-un interviu acordat acum 5 ani Ziarului Vaii Jiului, nea Marin povestise cate ceva despre viata lui ca un roman. "Când plec de-acasă, nevasta mă pregăteşte cu două zile înainte. Îi zic: Uite care-i treaba: încui toată casa, stai la bucătărie şi îi iei pe gineri-tu şi pe fiică-ta cu tine, să nu stai singură. Eu nu am decât o singură fată. Are o fetiţă şi un băiat. Clasa a noua şi a doua la şcoală. Când fata s-a măritat, i-am zis: Mă, tu cu el acasă să nu-mi vii. Te duci la el. Păi, de ce să mă duc, ticule? m-a întrebat ea. Pentru că poate lui nu-i place ce fac eu, poate mie nu-mi place ce face el. De aicea se iscă o supărare şi o des­părţire, aşa că mai bine du-te la el acolo şi o să vă descurcaţi voi", spunea regretatul artist, care si-a pierdut intre timp sotia.

Nea Marin avea si o relatie foarte apropiata cu ginerele lui. "Gineri-miu e mecanic. El ară, el seamănă. Numai vine şi-mi zice: Mă, Tic- aşa-mi zice mie-, vezi că-ţi arai, îţi semănai... Bine, măi, băiete! Nici la prăşit nu mă duc. Ei mi l-au prăşit. Da-i ajut cu bani, cu motorină, cu ulei. Să mă duc eu, la 70 de ani, să dau cu sapa în câmp? Am muncit o viaţă întreagă, fără măsură.
De abia îmi mai trag oasele după mine",
marturisea celebrul lautar.

Citeste si: Helmut Duckadam, operat pe cord deschis la București! Care este starea lui de sănătate acum?- kanald.ro

Citeste si: Tânăra care a scăpat din casa lui Gherghe Dincă rupe tăcerea: „Eram însărcinată și...”- wowbiz.ro

Citeste si: Arheologii au găsit cocaină în creiere mumificate ale unor italieni: Drogul a ajuns în Europa cu 200 de ani mai devreme decât se credea- antena3.ro

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI