Dezvăluirile unui martor sub acoperire arată că patronii de la azilurile groazei din Ilfov ar fi făcut profituri uriașe de pe urma bătrânilor care erau lăsați nemâncați și fără tratamente. În plus, se pare, potrivit datelor din referatul procurorilor, nici angajații nu erau plătiți sau li se dădeau sume mici pentru munca pe care o prestau, scrie Stiri pe surse. Vă informăm că urmează informații și imagini care vă pot afecta emoțional!

Bătrânii nu își primeau medicamentele de care aveau nevoie

"Beneficiarilor nu le este asigurată asistența medicală de care aceștia au nevoie, având vedere afecțiunile cronice de care suferă, care sunt și de altă natură decât cea psihiatrică, de asemenea nu le sunt administrate medicamentele de care au nevoie conform prescripțiilor medicale. Situația este cauzată de lipsa medicamentelor, întârzierea prescrierii acestora ori după caz neglijența angajaților care omit să le administreze sau nu cunosc cum să le administreze având în lipsa de pregătire de specialitate.

Citește și: Suspecții în cazul azilelor groazei, conversație șocantă despre bătrânii pe care îi aveau în grijă: „Ăla cre' că trebuie strâns de gât/ I-am bătut p-ăștia de dimineață!”

Totodată din probatoriul administrat până în prezent a mai rezultat că beneficiarii nu au fost consultați de medici specialiști pentru afecțiunile cronice de care suferă, întrucât contractele încheiate cu aceștia sau cu diverse clinici medicale sunt fictive, rolul acestora fiind să asigure îndeplinirea condițiilor pentru licențiere.

Astfel orice problemă medicală fără caracter de urgență, care ar fi putut fi gestionată în cadrul centrelor, este rezolvată doar prin apelarea serviciului de urgență 112, prin intermediul personalului medical de la ambulanță.

 Bătrânii neîngrijiți și supuși unor condiții greu de imaginat, au fost descoperiți în urma perchezițiilor DIICOT din 4 iunie.

Bătrânii neîngrijiți și supuși unor condiții greu de imaginat, au fost descoperiți în urma perchezițiilor DIICOT din 4 iunie.

[Sursa foto: DIICOT]

Această practică este de natură să reducă cheltuielile pe care membrii grupului infracțional ar trebui să le facă în numele beneficiarilor, întrucât toată asistența medicală este asigurată de instituțiile statului (ambulanța, spitale) deși acest aspect ar fi trebuit să fie asigurat de asociație, în calitatea sa de furnizor de servicii sociale, din sumele de bani decontate în numele beneficiarilor.

De asemenea, membrii grupării infracționale simulează starea de legalitate privind acordarea unor servicii medicale în regim ambulatoriu, atât prin încheierea contractelor de prestări servicii/ de colaborare cu personal medical de specialitate dar și prin întocmirea de documente din care să rezulte că aceștia acordă consultații paraclinice periodice, activități ce nu au loc în fapt.

Vârstnicii au fost duși la spital în condiții greu de imaginat

Mai mult, a mai rezultat faptul că angajații cunosc faptul că G. Ș. C. împreună cu fratele său realizează profituri considerabile ca urmare a exploatării beneficiarilor, (folosind expresia sunt puși pe căpătuit) astfel aceștia fac propriile calcule, ajungând la concluzia că G. Șt. C. face cheltuieli minime și plătește salarii derizorii atât lor cât și medicilor specialiști, astfel că dintr-un total estimat de aceștia de 30.000 de euro încasați lunar, acesta nu cheltuiește mai mult de 4000-5000 de euro în interesul și pentru îngrijirea și oferirea de servicii beneficiarilor, plata chiriei și a salariilor, fapt ce conduce la situația teribilă existentă la nivelul centrului, iar restul sumelor reprezintă profitul acestora", se precizează în referatul anchetatorilor.

Citește și: Și-a vândut fiul în schimbul unei sume de bani. Copilul în vârstă de 13 ani era pus la munci grele şi era cazat în condiţii insalubre

Potrivit datelor din referatul procurorilor, nici angajații nu erau plătiți sau li se dădeau sume mici pentru munca pe care o prestau.

Potrivit datelor din referatul procurorilor, nici angajații nu erau plătiți sau li se dădeau sume mici pentru munca pe care o prestau.

[Sursa foto: Colaj Libertatea & Digi 24]

De amintit faptul că bătrânii neîngrijiți și supuși unor condiții greu de imaginat, au fost descoperiți în urma perchezițiilor DIICOT din 4 iunie de la două azile pentru vârstnici din Voluntari și unul din Afumați.

Așadar, în total, 42 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale și au fost transportați de urgență la trei spitale din București: Militar Central, Floreasca și Gerota. Șase persoane au fost internate, în urma investigațiilor efectuate.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

”Niciodată nu am văzut persoane atât de slabe și ținute în condiții de murdărie, precum pacienții aduși de la aceste azile. Iar noi ne confruntăm zilnic cu cazuri sociale, cu suferințe ale oamenilor străzii. Bătrâni deshidratați, înfometați și murdari din cap până-n picioare. Persoane bolnave, incapabile să se îngrijească singure, au fost lăsate să moară”, a declarat pentru Libertatea un cadru medical de la secția UPU SMURD din cadrul Spitalului de Urgență Floreasca.

Citește și: Un bătrân a fost înșelat de 28.000 de lei, prin metoda ”acoperişul”

”Când au sosit la noi, am rămas șocați de starea precară în care se aflau. Ca și cum ar fi fost închiși și uitați într-un container. Deshidratați, slabi și extrem de murdari. Investigațiile medicale au depistat în două cazuri obiecte străine în stomac. Nasturi și mărgele. Probabil că de foame și-au mâncat hainele….”, a spus un doctor de la Spitalul de Urgență Dimitrie Gerota, sub protecția anonimatului. „Când le-am dat parizer cu pâine, s-au repezit și au mâncat ca și cum ar fi fost prima masă din viața lor!”, a mai adăugat doctorul.

Stenogramele șocante din dosar care atestă comportamentul crud față de bătrâni

Stenogramele din dosar clarifică situația gravă în care se aflau bătrânii, umiliți, bătuți și înfometați. Suspecții au vorbit între ei despre cum îi bat pe vârstnici și îi înjură și jignesc pe beneficiari.

-Și ești pe (neinteligibil)?

-Da, i-am bătut p-ăștia de dimineață! I-am dat una lu’ unu...

-Poate-ți trage...

-Ce să dea, că le e frică de mine!

-De îți sparge fața...

Stenogramele din dosar clarifică situația gravă în care se aflau bătrânii, umiliți, bătuți și înfometați.

Stenogramele din dosar clarifică situația gravă în care se aflau bătrânii, umiliți, bătuți și înfometați.

[Sursa foto: Digi 24]

-I-am dat eu lui!

Citeste si: Miracolul prin care Lidia Buble a fost vindecată de psoriazis, după ce tratamentele medicilor nu au dat niciun efect. „Voi nu le vedeți pentru că le acopeream cu haine. Efectiv am fost vindecată.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

-Treaba ta...

-M-am săturat, dar dă-i dracu', țipă cu noaptea în cap! Te chinui să le faci să mănânce, te chinui...ai dracu, țipă, i-am dat eu, na, să țipi, fir-ai al dracu, să ai de ce să țipi, să te satur! Mă doare un cap, așa, sunt obosită, nu știu dracu...am băi de făcut, am...  (...)

Citește și: Deținătorii de câini periculoși au fost vizați într-un control de amploare

-Am uitat să-ţi zic că la Martin… şi-a scos cearşaful de protecţie de pe saltea. Trebuie pus înapoi!

-Ăla cre că trebuie strâns de gât, mai repede, decât…

-Cu cearşaful, eventual…(râde)… 

24 de persoane au fost reținute pentru câte 24 de ore, iar alte două persoane au fost plasate sub control judiciar în ziua efectuării perchezițiilor.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
doctorulzilei.ro
Apneea în somn Apneea în somn
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si