Fie că alegem să ne abonăm unei săli de fitness, fie că optăm să ne achiziționăm un aparat de sport, precum o bicicletă eliptică, rezultatele nu vor întârzia să apară.

Ce este o bicicletă eliptică

Atunci când vorbim despre biciclete eliptice profesionale, ne referim la acel echipament sportiv care imită în totalitate mişcările specifice implicate în procesul de mers, urcat şi căţărat.

Aparatul va dicta traiectoria în formă de elipsă stabilită de către aparat, talpa piciorului rămânând lipită pe pedală, pe toată durata exerciţiilor, fapt ce conferă confort articulaţiilor şi sistemului osos. Bicicletele eliptice sunt recomandate tuturor grupelor de vârstă, fiind aparate de fitness extrem de delicate în ceea ce priveşte implicarea corpului în executarea exerciţiilor.

Când folosim o bicicletă eliptică

Modelele de biciclete eliptice profesionale se află în dotarea tuturor sălilor de fitness, însă acest tip de aparat de fitness poate fi plasat şi în confortul casei, oferindu-ne posibilitatea de a face sport oricând dorim. Exerciţiile efectuate pe o bicicletă eliptică, ne vor ajuta să ne tonifiem musculatura picioarelor şi feselor, însă respectând o poziţie de lucru corectă şi constantă vom acţiona şi asupra musculaturii abdominale şi mâinilor. Putem alege să ne procurăm o bicicletă eliptică atunci când ne-am propus să scăpăm de kilogramele în plus, când dorim să diminuăm celulita sau când ne confruntăm cu dureri de spate şi de cap. De asemenea, bicicleta eliptică ne va folosi în procesul de recuperare în urma unei intervenţii chirurgicale sau unui accident, atunci când vrem să ne îmbunătăţim activitatea cardiacă şi sistemul respirator, sau atunci când dorim

să ne bucurăm de o oxigenare normală.

Citeste si: Este doliu în sport. Fostul preşedinte al CS Dinamo a murit

Beneficiile folosirii unei biciclete eliptice

Folosind constant şi corect un model de biciclete eliptice profesionale, ne vom asigura de faptul că articulaţiile şi sistemul osos nu vor fi afectate de niciun fel de presiune exercitată asupra lor. Pe măsură ce înaintăm cu această practică a mersului pe bicicleta de fitness eliptică, ne vom bucura de o mobilitate mai mare a articulaţiilor, diminuând eventualele dureri resimţite la acest nivel.

Bicicleta eliptică ne va ajuta să ne tonifiem musculatura, să scădem tensiunea acumulată şi să dăm o formă plăcută muşchilor, susţinându-ne în acelaşi timp în lupta cu kilogramele în plus, prin stimularea activităţii limfatice şi prin arderea grăsimilor. Mersul pe bicicleta eliptică poate fi combinat cu o serie de accesorii pentru antrenament, combinând pedalarea cu diferite tipuri de exerciţii efectuate cu benzile elastice, coarda, cercul sau cu ganterele mici. Astfel, întregul tonus va fi stimulat, vor fi angrenate toate grupele de muşchi, va fi îmbunătăţită activitatea cardiacă şi se va întări sistemul imunitar. Mersul pe bicicleta eliptică va acţiona şi asupra psihicului, contribuind semnificativ la echilibrarea emoţională, la asigurarea unui somn liniştit şi odihnitor. Folosind biciclete eliptice profesionale ne putem corecta postura corpului, ne dezvoltăm echilibrul, concentrarea şi atenţia.

De ce să ţii cont când îţi procuri o bicicletă eliptică

Atunci când doreşti să cumperi o bicicletă eliptică, vei ţine cont de dinamica antrenamentelor tale. În cazul în care intenţionezi o utilizare ocazională, poţi opta pentru un model cu reglaje manuale, dotat cu programele de bază şi cu un set minim de indicatori. Dacă însă preferi antrenamentele în forţă şi frecvente, vei opta pentru un model dotat cu o varietate de programe, cu un design robust şi solid. Atunci când doreşti să îţi procuri un aparat de fitness sigur, ar fi bine să alegi o bicicletă eliptică a cărei roată de inerţie are o greutate mare, peste 3 kilograme, fapt care va asigura o pedalare constantă, corectă şi sigură. Dacă doreşti un model foarte avansat din punct de vedere al afişajului, vei alege bicicleta care îţi furnizează toate datele despre viteză, distanţă, timp, frecvenţă cardiacă şi calorii consumate.

Astfel, ţinând cont de bugetul alocat unui aparat de fitness, dar şi de nevoile tale în materie de mişcare fizică, vei alege bicicleta eliptică potrivită atât ca design, cât şi ca dotări, modele cele mai noi de biciclete eliptice profesionale beneficiind de aplicaţii cu programe personalizate de antrenament, raportate la aptitudinile tale sportive.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Sportul bate pandemia in cautari

Eficienţa unui astfel de antrenament

Rezultatele folosirii unei biciclete eliptice nu vor întârzia să apară, însă doar ţinând cont de o executare corectă a pedalatului, de păstrarea posturii corecte a corpului, de respectarea indicaţiilor şi recomandărilor tehnice, dar şi de modul în care aparatul este întreţinut, folosit şi păstrat. O folosire improprie poate genera avarii şi, implicit, imposibilitatea de a efectua corect pedalarea.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si