Ce sunt rachetele hipersonice Kinzhal, folosite de ruși în Ucraina.   Țara greu încercată este terorizată acum de rachetele hipersonice Kinzhal, care au o mare putere devastatoare, trecând chiar și de apărarea anti-aeriană.

„Atacul este cu adevărat pe scară largă și pentru prima dată (Rusia) folosește astfel de tipuri diferite de rachete. Vedem că de data aceasta au fost utilizate nu mai puțin de șase (rachete) Kinjal.

Este un atac cum nu-mi amintesc să mai fi văzut până acum. Până în prezent, nu avem capacități pentru a contracara aceste arme  ”, a declarat joi Iurii Ihnat, purtătorul de cuvânt al Comandamentului Forțelor Aeriene din Ucraina.

Citește și: Premierul Ungariei, Viktor Orban: Al treilea război mondial e aproape

Rusia a folosit racheta Kinjal, o armă hipersonică, având capacitate nucleară. Prima ei utilizare de care se știe a avut loc în martie anul trecut, iar apoi în mai, potrivit Centrului pentru Studii Strategice și Internaționale (CSIS).

Ce sunt rachetele hipersonice Kinzhal

Ce sunt rachetele hipersonice Kinzhal, folosite de ruși în Ucraina

Ce sunt rachetele hipersonice Kinzhal, folosite de ruși în Ucraina

[Sursa foto: PixaBay]

Rusia a folosit în Ucraina rachete hipersonice. Acestea sunt extrem de rapide şi pot scăpa de interceptare, comparativ cu rachetele balistice convenţionale.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Oamenii dintr-un sat au fost șocați când au văzut că un munte de gunoaie le bloca singurul drum de acces în localitate- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Racheta Kinjal este o variantă lansată din aer a rachetei balistice cu rază scurtă de acțiune (SRBM) Iskander, care a fost mai des utilizată în Ucraina și care a fost prezentată de Putin în 2018 ca fiind piatra de temelie arsenalui rus modernizat.

Potrivit președintelui rus Vladimir Putin, aceste rachete sunt „invincibile”.

La fel ca celelalte rachetele balistice, Kinjal este hipersonică, adică se deplasează cu o viteză de cel puțin cinci ori mai mare decât viteza sunetului, dar este dificil de detectat. Acestea se deosebesc de armele balistice convenţionale prin faptul că sunt mult mai greu de interceptat de sistemele de rachete antiaeriene. 

Moscova a mai folosit rachete hipersonice şi înainte, în 2022, în primele săptămâni de război. Sunt considerate un tip special de rachete.  

Citește și: Vladimir Putin, mesaj special pentru femei de 8 martie: „O atitudine umilă”

În urma bombardamentelor intense de joi, 9 martie, oficiali ucraineni au transmis că minimum nouă civili au fost ucişi în timpul tirurilor cu rachete, atât la Kiev, cât şi în alte orașe.

Informație la zi despre soldații ruși din Ucraina

Ce sunt rachetele hipersonice Kinzhal, folosite de ruși în UcrainaCe sunt rachetele hipersonice Kinzhal, folosite de ruși în Ucraina

Citeste si: Ce trebuie să facă angajații de la privat pentru a intra în posesia voucherelor de vacanță în 2025? Este vorba de o valoarea maximă de 24.300 de lei- kfetele.ro

Citeste si: Anunțul care zguduie folclorul românesc. O cântăreță celebră părăseşte lumea muzicală pentru totdeauna: "După o lungă şi grea suferinţă a plecat să cânte în ceruri"- radioimpuls.ro

Citeste si: Concedieri masive în România. Ce companii au anunțat disponibilizări în următoarea perioadă: Mii de angajați rămân fără loc de muncă- antena3.ro

În ziua 380 de război, soldații ruși se plâng că sunt folosiți drept „carne de tun”. Armata rusă a ajuns astfel la a doua zi consecutivă în care pierde peste 1.000 de soldați și zeci de echipamente grele de luptă. Pe de altă parte, soldații ucraineni rezistă asalturilor trupelor inamice, mai ales în orașul Bahmut. 

În mai puţin de o săptămână, ucrainenii au ucis la Bahmut peste 1.100 de soldaţi ruşi şi au rănit alţi 1.500 suficient de grav pentru a fi scoşi din luptă, a transmis președintele ucrainean, Volodimir Zelenski. Totodată, acesta i-a lăudat pe ucraineni, spunând că trebuie considerați un exemplu şi pentru comunitatea internaţională care ajută Ucraina.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si