Iată care este situația în Ucraina și ce teritorii au recuperat aceștia de la ruși.

Ce teritorii au recuperat ucrainenii de la ruși

Militarii ucraineni au eliberat 776 de kilometri pătraţi de teritoriu în estul ţării şi 29 de localităţi. În regiunea Lugansk au fost eliberate șase localități.

”Doar în această săptămână, soldaţii noştri au eliberat 776 de kilometri pătraţi de teritoriu în estul ţării şi 29 de localităţi, dintre care şase în regiunea Lugansk, de la pseudoreferendumul rusesc.

În total, de la începutul acestei operaţiuni ofensive, au fost deja eliberaţi 2.434 de kilometri pătraţi din pământul nostru şi 96 de aşezări”, a declarat Volodimir Zelenski.

Acesta a declarat faptul că sunt rezultate bune şi în sudul Ucrainei în această săptămână.

Citeste si: NATO face exerciții nucleare, în plină criză militară cu Rusia

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

”Cu siguranţă vom ajunge în teritoriile care au fost ocupate anterior de Rusia”, a afirmat liderul de la Kiev, mulţumindu-le apărătorilor ucraineni care fac posibil acest lucru.

În cele 228 de zile, 29.887 de militari ucraineni au primit distincţii de stat.

Un total de 178 de soldaţi au primit titlul de Erou al Ucrainei.

”Şi fiecare dintre atacurile ruseşti, toate manifestările de teroare rusă – împotriva Zaporojie, împotriva Harkovului, împotriva Mykolaivului, împotriva Donbasului şi a tuturor celorlalte teritorii ale noastre – nu face decât să demonstreze că eliberarea întregului nostru teritoriu este singurul fundament al păcii şi securităţii pentru toţi ucrainenii”, a conchis Volodimir Zelenski.

Ce tactici a folosit armata ucraineană pentru a-și recâștiga teritoriile

Una din tacticile folosite de armata ucraineană pentru a-și recâștiga teritoriile este conceptul de operare a rezistenței.

Acest concept de operare a rezistenței a fost dezvoltat în 2013, după războiul Rusiei cu Georgia, dar valoarea sa a fost realizată abia după anexarea de către Rusia a peninsulei Crimeea a Ucrainei în 2014. 

Doctrina, cunoscută și sub numele de ROC, oferă o abordare inovatoare și neconvențională a războiului și a apărării totale, care a ghidat nu doar armata Ucrainei, ci a implicat și populația civilă a țării ca parte a unei rezistențe concertate împotriva armatei Rusiei.

La începutul conflictului, guvernul ucrainean a creat un site web care explică diferite moduri de a rezista. Site-ul descrie modalități de utilizare a acțiunilor nonviolente, inclusiv boicotarea evenimentelor publice, greve de muncă și chiar cum să fie folosit umorul și satira.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Scopul este de a perturba capacitatea autorităților proruse de a guverna, amintind în același timp populației de suveranitatea de drept a Ucrainei. 

Citeste si: Câte arme nucleare există până în prezent în lume

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si