Excepție de la această regulă o vor face navetiștii, care au motive de muncă, școală sau motive familiale, pentru care se aplică în continuare regula 3G (certificat de vaccinare/certificat de vindecare/teste PCR sau antigen negative).  Totodată, valabilitatea testelor PCR pentru navetişti este redusă de la 7 zile la 72 de ore, iar pentru testele antigenice de la 48 la 24 de ore, potrivit agenției ANSA.

Austria a atins un nivel record de îmbolnăviri cu COVID-19, autoritățile raportând miercuri 14.416

de noi cazuri. Este pentru prima oră când Austria depășește numărul de îmbolnăviri zilnice de 14.000 de persoane.

Citeste si: Bill Gates știe când se va termina pandemia Sars-Cov-2. Rata de infectare ar putea scădea sub nivelul gripei

De luni, toți cei care călătoresc în Austria trebuie să aibă rezultat negativ al unui test PCR

În urmă cu aproximativ un an, în perioada de vârf a valului pandemic anterior, recordul de îmbolnăvirilor zilnice a fost de 9.586 de cazuri zilnice, țara intrând atunci în carantină totală.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Salman Khan și Iulia Vântur, primele imagini de la nuntă! Filmarea cu ei a scăpat pe internet- wowbiz.ro

În prezent, autoritățile austriece au impus carantinarea pentru toți cetățenii nevaccinați împotriva COVID-19, această măsură intrând în vigoare de luni.

În jur de 65% din populația Austriei este vaccinată cu schema completă a unui vaccin împotriva COVID-19, lucru pe care, cancelarul austriac l-a desemnat ”rușinos” şi i-a îndemnat pe compatrioţii lui să meargă imediat să se vaccineze.

Însă mulţi austrieci sunt sceptici în privinţa vaccinării, o opinie încurajată de formaţiunea de extrema-dreaptă Partidul Libertăţii, a treia forţă politică din Parlamentul de la Viena.

Citeste si: Octavian Jurma vorbește despre tratamentul pentru dezvaccinare anti-COVID: "Poate duce la deces"


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si