![Ce țară va impune test PCR negativ COVID-19 la frontiera cu Franța? Ce țară va impune test PCR negativ COVID-19 la frontiera cu Franța?](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1656/20138775/1/scenariul-rosu.jpg?width=320&height=180)
1 din 2 | Ce țară va impune test PCR negativ COVID-19 la frontiera cu Franța?
![Ce țară va impune test PCR negativ COVID-19 la frontiera cu Franța? Ce țară va impune test PCR negativ COVID-19 la frontiera cu Franța?](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1656/20138775/1/bilant-coronavirus.jpg?width=320&height=180)
2 din 2 | Ce țară va impune test PCR negativ COVID-19 la frontiera cu Franța?
Spania anunță că începând de marți, va solicita un test PCR negativ COVID-19, care trebuie făcut cu 72 de ore înainte, la intrarea pe teritoriul țării a persoanelor, la frontiera cu Franța, informează AFP.
Autoritățile spaniole au luat această măsură, pentru a evita o creștere a infecțiilor cu virusul SARS Cov-2 în sărbătorilor de Paști, care încep în acest weekend.
De ce impun autoritățile spaniole această măsură anti-COVID, cetățenilor francezi?
Astfel, autoritățile au mai precizat că este pentru prima oară când între cele două țări se impune o astfel de regulă.
Până în prezent, acest lucru s-a solicitat la sosirea pe cale aeriană.
”Ei trebuie să aibă un test PCR (RT-PCR), un test TMA sau un alt tip de test de diagnosticare a SARS-CoV-2 pe baza unor tehnici moleculare echivalente, cu un rezultat negativ, efectuat în cele 72 de ore de dinaintea sosirii”, potrivit Jurnalului Oficial spaniol.
![Ce țară va impune test PCR negativ COVID-19 la frontiera cu Franța?](https://cdn.knd.ro/media/521/2863/1656/20138775/1/bilant-coronavirus.jpg?width=800&height=450)
Citeste si: Bilanț coronavirus România 27 martie 2021. Un nou record de cazuri de COVID-19 în țară
Autoritățile spaniole au dat explicații și despre anumite excepții:
Astfel, această măsură nu va fi aplicată pentru persoanele care lucrează în transportul rutier şi muncitorii transfrontalieri, dar și persoanele care trăiesc pe teritoriul țării, cu condiția de a rămâne într-o rază de 30 de kilometri în jurul domiciliului.
Totodată, bilanţul cazurilor de COVID-19 a crescut la aproape 3,3 milioane, iar al deceselor la peste 75.000.
Însă în Franţa, bilanţul zilnic al infectărilor s-a dublat încă de la începutul lunii martie.
În Spania, barurile sunt deschise până la intrarea în vigoare a restricției de circulaţie pe timpul nopţii, la ora 23.00, astfel în țară ajung foarte mulți turiști, mai ales francezi.
A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, specializarea Comunicare și Relații Publice, în cadrul Universității din București.
Primii ei pași spre o carieră în jurnalism i-a făcut la postul de televiziune Kanal D, acolo unde a început mai întâi ca practicant în redacție, și ulterior a fost promovată pe o poziție de redactor de știri.
Alina are o experiență de aproape doi ani în domeniul presei și se declară pasionată de arta povestirii în scris. Printre pasiunile ei se numără și călătoriile, plimbările în natură care o inspiră de fiecare dată, lectura, dar și desenul și pictura.
Pasiunea pentru jurnalism a descoperit-o încă de pe băncile liceului, când se vedea deja în redacția unui post de televiziune cunoscut.
Acum, ca redactor de știri, poate spune că, pentru ea, scrisul înseamnă o comunicare fără blocaje, un instrument prin care poate transmite publicului multiple cunoștințe câștigate pe parcursul experienței acumulate. Uneori îi place să spună că scrisul poate însemna mult mai mult, și anume o evadare din cotidianul cenușiu, care o poate transpune într-un tărâm de poveste, plin de culoare și emoție. De asemenea, în redactarea articolelor pentru stirilekanald.ro îi place să relateze mereu adevărul și informațiile de actualitate.