Paștele este o sărbătoare foarte importantă pentru creștini. În fiecare an, de Paște, sunt organizate diverse evenimente și spectacole și ateliere la care oamenii pot participa alături de familie și prieteni pentru a se distra.

În acest an se vor organiza mai multe târguri de Paște, în mai multe orașe din România. Iată unde vei putea să te relaxezi în perioada următoare, cu ocazia sărbătorii Învierii Domnului.

iepuras de Paște

În acest an, de Paște, se vor organiza târguri în Brașov, Oradea, Sibiu, Timișoara, Satu Mare și Craiova.

[Sursa foto: Freepik]

Târguri de Paște organizate în 2024

În 2024 se vor organiza târguri de Paște în marile orașe ale României, cu excepția Capitalei.

Bucureștenii nu vor avea târg de Paște în acest an, iar Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București (CREART), care este inițiatorul și organizatorul Târgului de Paște al Capitalei, a anulat a 12-a ediție care urma să se desfășoare în Parcul Regele Mihai I, în perioada 27 aprilie- 6 mai 2024.

„Regretăm că ne aflăm în imposibilitatea reală de a ne continua misiunea, promovarea și susținerea tradițiilor și a patrimoniului național imaterial, și vă asigurăm că ne concentrăm eforturile pentru a menține beneficiile culturale ale publicului, cetățenii capitalei.

Le mulțumim pentru încredere tuturor meșteșugarilor, artiștilor plastici și producătorilor care aleg, de atâția ani, să se înscrie în procedura de selecție a Târgului de Paște și a altor astfel de proiecte organizate de CREART, garantând calitatea, autenticitatea și reprezentativitatea culturii naționale, precum și numeroșilor vizitatori care o apreciază și se implică activ în

păstrarea acesteia”, a transmis CREART.

iepuras si oua de paste

Târgurile de Paște din acest an le oferă românilor o gamă de produse tradiționale delicioase, dar și spectacole și concursuri inedite.

[Sursa foto: Freepik]

Târgul de Paște din Craiova

Primăria Craiovei a anunțat deja perioada în care se va desfășura târgul de Paște din acest an, un eveniment mult așteptat atât de locuitorii orașului, cât și de românii din toată țara care plănuiesc să meargă la acest târg. Tema târgului de Paște din acest an este „Albă ca Zăpada și cei 7 pitici”.

Primăria Craiovei promite „un peisaj de poveste” atunci când vine vorba despre târgul de Paște din acest an. Vizitatorii vor găsi la târg căsuțe minunate, o roată gigant, decorațiuni superbe, produse tradiționale, cadouri handmade perfecte pentru cei dragi, dar și voie bune datorită spectacolelor și diverselor evenimente interactive pregătite de Primăria Craiova

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Târgul de Paște de la Craiova din acest an vine cu o noutate, fiind vorba despre o scenă religioasă a Învierii Domnului, creată în colaborare cu Mitropolia Olteniei.

Printre activitățile care se vor desfășura la acest târg se numără concursuri tematice de Paște, expoziții, spectacole și ateliere interactive. În incinta târgului de Paște va fi amplasat și un roller coaster, dar și bărcuțe și carturi electrice și zoo.

Târgul de Paște din Craiova „Albă ca Zăpada și cei 7 pitici” își va deschide porțile vineri, pe 19 aprilie 2024 și se va încheia pe data de 12 mai 2024. Așadar, românii vor avea la dispoziție trei săptămâni în care să viziteze acest eveniment minunat, în fiecare zi din perioada menționată, în intervalul orar 11:00- 20:00, în Parcul Nicolae Romanescu.

targ de paste craiova

Tema târgului de Paște din Craiova din acest an este „Albă ca Zăpada și cei 7 pitici”.

[Sursa foto: Facebook Jurnal de Craiova]

Târgul de Paște din Oradea

Târgul de Paște din Oradea, organizat de Visit Oradea și Primăria Municipiului Oradea, se va desfășura în perioada 26 aprilie- 6 mai 2024.

Târgul de Paște din Oradea poate fi vizitat de oricine. Cei care vor alege să participe la acest eveniment vor avea parte de multe activități interesante, spectacole și multe surprize.

Vizitatorii se vor bucura de bucate tradiționale de Paște și vor vedea demonstrații culinare. 

Târgul de Paște din Sibiu

Târgul de Paște din Sibiu din acest an se va desfășura în perioada 26 aprilie- 7 mai 2024 în Piața Mare.

Vizitatorii vor descoperi o gamă variată de mâncăruri și dulciuri tradiționale, diverse decorațiuni de Paște, jucării, produse de patiserie și alte surprize.

„Târgul de Paște va așteaptă cu o diversitate de produse, de la dulciuri la decorațiuni de Paști, obiecte din ceramică și jucării, dar și tot felul de bunătăți, de la miere la produse de patiserie sau delicioase clătite”,  conform sibiucityapp.ro

Târgul de Paște din Satu Mare

Târgul de Paște din Satu Mare se va desfășura în perioada 22 aprilie- 6 mai 2024 pe Pasajul Corneliu Coposu și va fi deschis zilnic vizitatorilor între orele 10:00-18:00. 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Cei care vor merge la târg vor descoperi o gamă variată de produse locale, decorațiuni artizanale și multe bucate tradiționale pentru masa de Paște.

„Târgul de Paște din Satu Mare vine cu multe surprize și elemente de noutate ce se vor încadra într-un decor viu și colorat care marchează apropierea sărbătorii. Le pregătim copiilor multe, multe surprize, amintind aici îndrăgita întâlnire cu iepurașii”, conform Centrului Cultural G .M. Zamfirescu.

targ de paste

Târgul de Paște din Satu Mare se va desfășura în perioada 22 aprilie - 6 mai 2024.

[Sursa foto: Facebook Presa Satu Mare]

Târgul de Paște din Timișoara

Târgul de Paște din timișoara se va desfășura în perioada 31 martie- 6 mai 2024, în trei locații importante din oraș: Piața Libertății, Piața Sf. Gheorghe și Piața Traian.

Evenimentul le va oferi vizitatorilor diverse spectacole, muzică, activități interesante și o atmosferă de sărbătoare inedită.

„Vă invităm să apreciați talentul artizanilor locali care își vor expune meșteșugurile, să vă delectați cu specialități culinare tradiționale și internaționale și să vă bucurați de momente de neuitat alături de familie și prieteni”, a transmis Casa de Cultură a Municipiului Timișoara.

Târgul de Paște din Brașov

Cu ocazia sărbătorilor pascale, Serviciul Public Administrare Piețe Brașov organizează Târgul de Paște din acest an în Piața Sfatului. Evenimentul va fi organizat în perioada 27 aprilie 2024- 12 mai 2024.

Locuitorii orașului Brașov, dar și turiștii vor găsi la târgul de Paște din acest an artă meșteșugărească, produse handmade și produse alimentare. Târgul își propune să promoveze producătorii locali. Așadar, produsele alimentare, dar și cadourile pe care le puteți achiziționa pentru cei dragi vor fi în general tradiționale. Mai multe detalii AICI.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si