Ce țări nu își schimbă niciodată ora?
Ce țări nu își schimbă ora. Trecerea la ora de vară are loc în ultima duminică din luna martie când ceasurile se dau cu o oră înainte. Iată ce țări din lume nu își schimbă ora!
Ce țări nu își schimbă ora. Trecerea la ora de vară are loc în ultimul weekend din luna martie, la o săptămână după echinocțiul de primăvară, când ziua va fi egală cu noaptea și ceasurile vor fi date cu o oră înainte.
Ziua se mărește și noaptea se scurtează când vine vorba de durata luminii naturale de pe zi până când la solstițiul de vară din luna iunie.
Unele țări din lume au stabilit să nu mai fie aplicată schimbarea orei. Iată care sunt acestea! Vezi dacă România se numără printre țările care nu mai schimbă ora.
În noaptea de 25 spre 26 martie, ora 03:00 devine ora 04:00. Ziua de 26 martie 2023 va avea 23 de ore, în loc de 24 cum are în mod normal.
Africa – din 54 de țări doar trei au decis să schimbe fusul orar: Namibia, Tunisia și Egipt. Restul de 51 nu fac niciodată trecerea la ora de vară sau de iarnă, cu atât mai mult Somalia, Kenya, Congo, Gabon, Tanzania sau Guineea Ecuatorială.
Citește și: Ora de vară 2023: Cum ne afectează sănătate schimbarea de oră?
Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
America de Nord și de Sud – Venezuela, Ecuador, Panama, Guatemala, Nicaragua, Columbia, și alte țări mai mici. SUA nu trece niciodată la ora de vară sau ora de iarnă. Nici Arizona sau Insulele Hawaii nu trec la ora de vară.
Nici Ontario, orașul din Canada, nu trece la ora de vară.Asia – Japonia, Vietnam, Afganistan, India, Singapore, Filipine, China și Coreea de Nord nu trec la ora de vară. Din această categorie fac parte republici ale CSI, care sunt situate în Asia Centrală.
Europa – cele trei țări de pe continentul european care nu fac schimbarea orei niciodată sunt: Belarus, Rusia (partea europeană) și Islanda.
Citește și: VIDEO- Primăvara astronomică începe la ora 23:24
Australia – schimbă ora parțial. Queensland și Australia de Vest se alătură la același fus orar atât iarna, cât și vara, potrivit impact.ro.
Trecerea la ora de vară poate avea efecte asupra psihicului și sănătății. Schimbarea la ora de vară ne poate influența din punct de vedere psihic și fizic. De obicei, oamenii au nevoie de o perioadă în care să se acomodeze.
Ceasul biologic poate fi afectat. Pot apărea unele dereglări hormonale, mai ales când vine vorba de melatonină, hormonul responsabil cu reglarea ceasului biologic al organismului.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro
Citește și: Ora de vară 2023 dată. Când trece România la ora de vară? Iată cum trebuie potrivite ceasurile?
„Organismul are nevoie de o perioadă de adaptare a noilor condiții, iar acest lucru se adaptează este stresantă pentru organism din punct de vedere fizic, cât și psihic. Este vorba de persoane care resimt foarte greu schimbarea și o percep ca pe o destabilizare a vieții. Această schimbare de oră nu face să conștientizăm că trecem într-un alt sezon și nu determină să observăm schimbările pe care le parcurge natura. Implicit, cei meteosensibili sunt afectați atât din punct de vedere psihologic, cât și somatic ”, explică psihoterapeutul Keren Rosner, potrivit gândul.ro.
Citește și: Când se schimbă ora luna aceasta? Trecem oficial la ora de vară 2023