După trei luni de la începerea războiului, Angela Merkel, criticată pentru colaborarea cu Putin, a vorbit pentru prima dată despre invadarea Ucrainei.

Au trecut peste 3 luni de la începerea războiului din Ucraina

Forțele ruse au preluat controlul asupra celei mai mari părți a orașului Severodonețk, însă ucrainenii au declanșat mai multe contraatacuri, reușind să îndepărteze forțele inamice de pe unele străzi și să ia câțiva prizonieri de război.

Citeste si: Angela Merkel a anunțat că Rusia a făcut o mare greșeală atunci când a invadat Ucraina. Ce a transmis fostul cancelar german

Civilii se adăpostesc într-un combinat chimic din oraș, iar guvernatorul regiunii Lugansk, Serghei Haidai, a spus că autoritățile se tem că uzina poate conține încă materiale periculoase. Cu toate acestea, el a declarat că nu va deveni „al doilea Azovstal”.

Între timp, SUA și Regatul Unit trimit Ucrainei rachete și îi învață pe soldați să le folosească.

Ce teritorii ocupă Rusia în Ucraina

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Rusia numeşte „teritoriile eliberate” regiunile ucrainene pe care le ocupă împreună cu aliaţii săi separatişti.

Este vorba despre autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk, a căror independenţă a fost recunoscută de Moscova şi ai căror lideri aspiră să se alăture Rusiei, dar şi regiunile Herson şi Zaporijie, din sudul Ucrainei, pe care armata rusă le-a cucerit în mare măsură de la sfârşitul lunii februarie.

Acolo au fost impuse administraţii pentru, de exemplu, a introduce rubla rusă ca monedă, a acorda cetăţenie rusă locuitorilor sau chiar pentru a instala reţele de comunicaţii ruse.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a insistat că locuitorii acestor patru teritorii „trebuie să poată alege viitorul”.

Ocupând aceste regiuni, Rusia controlează întreaga coastă a Mării Azov, care constituie un pod terestru care leagă teritoriul rus de Peninsula Crimeea, pe care Moscova a anexat-o în 2014.

Citeste si: Războiul din Ucraina ucide sute de copii la mii de kilometri distanță


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si