Situație tot mai gravă din cauza pandemiei. Bucureștiul a sărit pentru prima dată de cifra 7 în ceea ce privește rata de infectare la mia de locuitori. Capitala este, în acest moment, pe primul loc între județe la acest capitol.

Oficiali de la DSP București sunt de părere că impunerea de noi restricții este inutilă dacă nu se respectă măsurile în vigoare deja. Intrarea Capitalei în carantină se va discuta abia după ce vor fi impuse controale mult mai aspre pentru respectarea măsurilor actuale anti-COVID.

Citeste si: Coronavirus în România, 11 decembrie: 6.460 de cazuri noi de COVID-19 în ultimele 24 de ore

Șefa DSP București: "Cifrele sunt ingrijorătoare"

"Cifrele sunt ingrijorătoare de la început. Avem o medie de 1.700 de persoane confirmate zilnic. Să nu uitam că am avut 1 decembrie, zile libere. Indiferent câte măsuri vom lua, dacă nu se respectă cele care există, nu vom reuși să scădem numărul de cazuri", a declarat Oana Nicolescu, șefa DSP București, potrivit Antena 3.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Declarațiile au fost făcute la finalul unei întâlniri a autorităților locale și a conducerii DSP București cu reprezentanții marilor magazine.

Citeste si: Țara care a renunțat la vaccinul anti-C OVID

Prefectul Capitalei: Vom intensifica toate controalele

Prefectul Capitalei, Traian Berbeceanu, a declarat vineri că o decizie de carantinare se ia în funcţie de mai mulţi indicatori, iar, în prezent, autorităţile din Bucureşti nu sunt în situaţia să discute despre această măsură.

"La acest moment nu se au în vedere alte măsuri, dar în mod categoric vom intensifica controalele și vom supraveghea modul în care sunt respectate măsurile aflate deja în vigoare.

O eventuală carantinare se ia în funcție de mai mulți indicatori. La acest moment nu suntem în situația de a discuta despre această măsură. Dacă vom ajunge să discutăm o asemenea măsură, vom lua și această măsură. Sunt mulți indicatori de care INSP și DSP țin cont când propun o asemenea măsură(...) La acest moment nu este nevoie să fie luate alte masuri pentru ca degeaba iei alte masuri dacă nu urmărești cum se respectă cele care sunt", a declarat prefectul Capitalei.

Citeste si: Noi reguli în supermarketuri. Ce trebuie să știe cumpărătorii


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si