Rucsacul supraviețuire cutremur. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU) a realizat o listă cu ce trebuie să conțină rucsacul în cazul unui cutremur. 

„Un astfel de rucsac de urgenţă ne-ar ajuta să supravieţuim pentru 3-5 zile, după un cutremur major, dacă fiecare familie l-ar pregăti”, potrivit reprezentanților DSU. 

E important ca familiile să aibă un plan de urgență, o trusă de medicală care să le permită supraviețuirea pentru o perioadă de 3-5 zile.

Citește și: Cât de pregătită este România pentru o tragedie asemănătoare cu cea din Turcia? Impactul unui cutremur puternic

Iată ce articole sau alimente sunt incluse pe listă!

Rucsacul supraviețuire cutremur.

Ce trebuie să conțină rucsacul de supraviețuire în caz de cutremur? Recomandările autorităților!

[Sursa foto: PixaBay]

Ce trebuie să conțină rucsacul de supraviețuire în caz de cutremur?

Apă- E important ca fiecare persoană să aibă 4 litri de apă pe zi. Persoanele care dețin animale de companie trebuie să aloce și acestora aproximativ 30 ml. de apă/kg. animal/zi. Apa trebuie depozitată într-un loc rece și întunecat și schimbată la o perioadă de șase luni. 

Apa este cea mai importantă pentru supraviețuire. Pentru a obține apă potabilă se poate fierbe timp de 10 minute și abia apoi poate fi consumată.

Alimente care nu necesită răcire, fierbere sau coacere- conserve, e important să nu fie uitat deschizătorul, alimente deshidratate, batoane energizante, biscuiți de secară, gem/ dulceață, sucuri, cafea, ceai, alimente pentru nevoi speciale: mâncare pentru bebeluși, lapte, mâncare pentru animalele

de companie. E important de menționat că dacă este nevoie de încălzirea sau prepararea unor alimente să prevadă și un aragaz de campanie şi combustibil. 

Citește și: Un nou cutremur în Turcia: seismul a avut magnitudinea de 4,6

Rucsacul supraviețuire cutremur.

Ce trebuie să conțină rucsacul de supraviețuire în caz de cutremur? Recomandările autorităților!

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Îmbrăcăminte și încălțăminte- în funcție de anotimp, pentru fiecare persoană. Lenjeria de corp nu trebuie uitată.

Sac de dormit sau două pături călduroase pentru fiecare persoană.

Trusă de prim ajutor: medicamentele personale și rețetele (e bine să existe o hârtiuță cu numele medicului de familie), medicamente analgezice și medicamente antiseptice, dacă este nevoie accesorii și articole pentru aparatul auditiv sau scaunul rulant.

Citește și: Cum trebuie să procedăm în caz de cutremur: sfaturi, kit-uri de urgență, evitarea unei catastrofe

Aparate utile: radio AM sau FM cu baterii de schimb, acestea trebuie schimbate anual, lanternă pentru fiecare persoană și baterii de schimb, un fluier pentru semnale convenționale în caz de urgență- semnalul este reprezentat de fluierături scurte, telefon mobil, cartelă pentru telefonul mobil, cablu și acumulator suplimentar.

Articole pentru copii: jocuri, în funcţie de vârsta membrilor familie, cărţi de colorat, creioane, jucării pentru copii

Articole de igienă: hârtie igienică, hârtie umedă de mâini, batiste de hârtie, articole personale: săpun, şampon, deodorant, pastă de dinţi, periuţă de dinţi, pieptene etc, saci de bucătărie.

Citește și: VIDEO- Cutremurul din Turcia a fost prevestit cu câteva minute înainte ca iadul să se dezlănțuie! „Este atât de înfricoșător”

Acte personale: carte de identitate, carnete de asigurări medicale, bani, cecuri, numere de telefon importante, potrivit fiipregătit.ro.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Rucsacul supraviețuire cutremur.

Ce trebuie să conțină rucsacul de supraviețuire în caz de cutremur? Recomandările autorităților!

[Sursa foto: PixaBay]

Turcia a declarat stare de urgență timp de trei luni în 10 provincii: peste 11.200 de morți

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a zguduit partea central-sudică a Turciei și a afectat și nord-vestul Siriei. O altă replică aproape la fel de mare, de 7,5, a avut loc tot în cursul zilei de luni, iar numărul morților și răniților crește de la o oră la alta.

Potrivit Institutului American de Studii Geologice este cel mai mare cutremur care a fost înregistrat în Turciaîn ultimii 100 de ani.

Președintele Erdogan a declarat marți că 70 de ţări şi-au oferit până acum ajutorul pentru operaţiunile de căutare şi salvare.

Citește și: Iohannis a semnat în cartea de condoleanțe deschisă la Ambasada Turciei

După activarea mecanismului de protecţie civilă al UE la cererea Turciei, 19 state membre ale UE (Austria, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Cehia, Estonia, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Malta, Ţările de Jos, Polonia, Portugalia, România, Slovacia, Slovenia şi Spania), împreună cu Albania şi Muntenegru, au oferit echipe în colaborare cu Centrul de coordonare a răspunsului la situaţii de urgenţă al UE şi cu autorităţile turce.

De asemenea, Organizatia Mondială a Sănătății trimite provizii de urgență în ambele țări, inclusiv truse chirurgicale pentru traumă și urgență, și activează o rețea de echipe medicale de urgență.

„Acum este o cursă contra cronometru. Fiecare minut, fiecare oră care trece, șansele de a găsi supraviețuitori în viață se reduc", a a spus directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Citește și: Campanie de strângere de ajutoare pentru sinistrații din Turcia, în Sectorul 4


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si