În contextul prețurilor afișate la rafturile magazinelor alimentare, al utilităților majorate substanțial, dar și al unei economii globale care devin din ce în ce mai mari și sunt în continuare șubrezite de pandemia de COVID-19, dar și de conflictul armat din Ucraina, oamenii din întreaga lume caută soluții pentru a face economii, astfel încât să le ajungă banii de la o lună la alta. 

Citeste si: Sfârșit cumplit pentru un bărbat din Constanța. Acesta a fost prins în presa tractorului

Din nefericire, pentru a avea facturi mai mici va trebui să facem și câteva eforturi, iar prin aceste mici eforturi să ne schimbăm obiceiurile. Uite cum putem consuma mai puțină energie electrică în gospodărie, conform anspblog.org. 

Iată câteva soluţii pentru a avea facturi mai mici la energie

  • scoateți din priză electrocasnicele de care nu aveți nevoie. Chiar și atunci când sunt oprite, televizoarele, cuptoarele cu microunde, imprimantele, și nu numai, folosesc o cantitate mică de energie. 
  • folosiţi becuri cu LED. Acestea folosesc cu 75% mai puțină energie decât cele incandescente. 
  • stingeți becurile când ieșiți dintr-o cameră. 

Citeste si: VIDEO- Wild cooking: rețetă savuroasă de gulaș de vită în stil unguresc

  • cumpărați electrocasnice eficiente din punct de vedere energetic. 
  • uscați hainele în mod natural, pe balcon sau în curte, în loc să folosiți uscătorul de rufe 
  • folosiți ventilatoare în locul aerului condiționat 

Spitalele primesc facturi tot mai mari la energie. Pentru a economisi energie, directorul unui spital a cumpărat pături groase pentru pacienți

Spitalele din România sunt învăluite în facturi mari la energie. Soluția la această problemă a fost găsită de îndată, după ce un director de spital a achiziționat pături groase pentru pacienți, potrivit jurnaliștilor de la Digi24.

Unitățile medicale românești își desfășoară activitatea așa cum pot, iar în prezent, în anul 2022, un director de spital a fost nevoit să cumpere pături groase pentru pacienții lui, din cauza facturilor mari și greu de suportat, la energie.

Citeste si: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citeste si: Un elicopter SMURD intervine la un accident rutier soldat cu patru victime

În spitalul din Novaci se încearcă varianta traiului fără prea multă energie. S-a încercat chiar și economisirea energiei electrice, fiind oprite televizoarele din cabinetele medicilor și scoaterea calculatoarelor din funcțiune la finalul programului. Chiar și așa, reducerile au fost de prisos.

„Și la curent a crescut prețul destul de mult. Dacă în 2019 plăteam 27 de mii o factură, în 2022 a venit 72 de mii. O să găsesc soluții, și dacă va fi nevoie voi cere și sprijinul oamenilor de bine din Novaci, care întotdeauna ne-au ajutat”, a subliniat Emil Grigore, managerul spitalului.

Nici la bucătăria spitalului situația nu este roz.

„Când sunt pacienți puțini gătim pe aragaz, să facem economie de curent. Când sunt mai mulți dăm drumul la plită”, a precizat bucătăreasa Irina.

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, despre boala cumplită cu care mama lui s-a confruntat. Ce spune antrenorul despre starea ei de sănătate? „Întotdeauna există riscul să reapară.”- kfetele.ro

Citeste si: Suma colosală încasată de România la EURO 2024. Care sunt echipele de club din România care vor primi bani de la UEFA- radioimpuls.ro

Citeste si: Cod galben de ploi și instabilitate atmosferică accentuată

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si