Elevii și studenții primesc ajutor financiar din partea statului pentru a-și achiziționa calculator nou. Cererile pot fi depuse până pe 19 aprilie, potrivit Ministerului Educației. Suma alocată pentru anul în curs este de 12 milioane de lei, pentru circa 12.500 de persoane.

Astfel, copiii care provin din familii cu posibilități reduse, pot depune cerere până pe 19 aprilie. Banii, dați sub formă de vouchere, vor putea fi folosiți la achiziționarea unui calculator, laptop, tabletă sau componente noi de calculator.

Citeste si: VIDEO| Copiii primesc 200 de euro de la Stat ca să-și cumpere calculatoare

Programul ”Euro 200” a început în 2004. Până acum, au beneficiat de acest sprijin peste 300.000 de elevi şi studenţi.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Cum pot obține studenții și elevii bani de calculator 2019

Beneficiarii acestui program sunt elevii și studenţii din învăţământul acreditat, de stat și particulare.
Trebuie să aibă vârstă de până la 26 de ani și să provină din familii cu un venit brut lunar de maximum 250 lei/membru de familie.
Nu pot primi bani cei care au mai beneficiat de acest program sau în aceeași familie unde au fost beneficiari.

Ce bani se dau de la stat pentru un calculator 2019

Ajutorul reprezintă echivalentul în lei a 200 de euro pentru un computer. Banii se acordă o singură dată în cadrul unei familii. Suma totală alocată de la buget este de 12 milioane de lei, deci vor fi peste 12.500 de posibili beneficiari.
Configuraţia minimă a calculatoarelor pentru care se dau bani este următoarea: procesor 2 Ghz, 1 GB RAM şi 250 GB hard-disk şi software de bază licenţiat, incluzând un sistem de operare şi un program antivirus.

Calendarul Euro200 în 2019

Cererile pentru ajutorul financiar în cadrul Programului ”Euro 200” se pot depune până la 19 aprilie.
Alocarea sumei de două sute de euro, sub formă de vouchere, se va face în perioada 22 iulie- 9 august, la școala unde învață elevul/universitatea unde studiază studentul.
Achiziţia efectivă a echipamentelor IT, la orice furnizor de profil, poate să se realizeze în intervalul 24 iulie- 10 octombrie 2019.
Portalul dedicat acestui program este euro200.edu.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si