Așa că, de ce să nu devii și tu un astfel de profesionist indispensabil? A face curățenie nu este o rușine. Din contra, lucrurile s-au schimbat foarte mult. Astăzi, personalul pentru curățenie este calificat prin cursuri acreditate. La cursuriautorizate.eu poți urmă un curs personal curatenie în care vei învața, printre altele, următoarele lucruri:

-Cum se face curățenia și menținerea curățeniei în funcție de tipul spațiului de curățat, de natura suprafețelor ce trebuie curățate și de tipul de murdărie, totul cu ajutorul unor accesorii diferite;
-Cum se asigura și se întreține curățenia grupurilor sanitare, desigur,

cu respectarea normelor igienice și sanitare în vigoare;
-Cum se face colectarea, sortarea și depozitarea gunoiului și multe alte lucruri.

Ce face o persoană responsabilă cu curățenia, mai pe larg?

Activități și responsabilități

Persoană responsabilă cu curățenia este acel profesionist ce se ocupă de menținerea igienei și curățenia mediilor comerciale sau domestice. De asemenea, personalul responsabil de curățenie trebuie să țină cont și să respecte reglementările de igienă și siguranță în vigoare, în timpul desfășurării activității sale. De exemplu, trebuie să manipuleze întotdeauna detergenții și alte substanțe chimice utilizate cu grijă pentru a-și garanta propria siguranță și cea a clienților săi, asigurând în același timp un nivel adecvat de igienă.

Ore de lucru

Orele de lucru ale unei persoane responsabile cu curățenia sunt mereu în schimbare și adesea neobișnuite, trebuind să se adapteze nevoilor clienților individuali. De exemplu, curățarea unui magazin va fi efectuată înainte sau după orele de deschidere, în timp ce curățarea casnică va fi efectuată în timpul programului de lucru al clientului, cu toate excepțiile cazului.

Unde poate lucra o persoană care se ocupă de curățenie?

În mediul comercial, acest profesionist lucrează adesea cu alți profesioniști din cadrul companiilor mari, care își oferă serviciile de curățenie în structuri precum birouri, restaurante, hoteluri, depozite etc.

Menținerea curățeniei în aceste medii necesită adesea o putere de muncă extraordinară și utilaje profesionale, condiții la care un lucrător independent nu poate face față.

Mai mult, în acest scenariu, personalul care se ocupă de curățenie va purta probabil o uniformă și va efectua doar o parte din munca necesară, făcând parte dintr-o echipă cu membri care colaborează constant.

Curățenia în mediul civil se efectuează în case și apartamente. De asemenea, personalul responsabil de curățenie poate funcționa independent prin stabilirea de parteneriate cu persoane private. Cele mai multe dintre aceste locuri de muncă implică menaj efectuat doar câteva zile pe săptămână, ușor de gestionat de o singură persoană. În acest caz, acest profesionist funcționează în toate privințele ca independent.

Cerințe profesionale

În majoritatea cazurilor, nu există cerințe profesionale specifice, cel puțin în contextul curățeniei generale, pentru a începe să lucrezi ca agent de curățare. Cu toate acestea, este deseori necesară o anumită experiență în sector și o mare flexibilitate orară.

În ceea ce privește serviciile specifice de curățare sau utilizarea accesoriilor profesionale, există cursuri speciale pentru eliberarea certificatelor, precum cel menționat mai sus.

Oportunități de carieră

Un profesionist în curățenie își poate propune să ocupe poziții de responsabilitate mai mare în timp, devenind deseori coordonatorul unei echipe de curățenie. De asemenea, profesionistul în curățenie poate decide, după ce a acumulat suficientă experiență, să-și înființeze propria companie de curățenie și să înceapă să lucreze cu clienții.

De ce să lucrezi în acest domeniu?

Sectorul curățeniei, reprezintă o rampă de lansare excelentă pentru persoanele fără o pregătire profesională solidă, dar care sunt în căutarea unui loc de muncă stabil și decent, cu oportunități de carieră.

Posibilitatea de a începe cu un loc de muncă cu jumătate de normă și flexibilitatea mare a orelor fac ca muncă să fie atractivă chiar și pentru cei care caută un al doilea loc de muncă pentru a completa o carieră care a început deja. În cele din urmă, profesionistul în curățenie este o figură întotdeauna la mare căutare, atât în ​​sfera privată, cât și în cea corporativă. Acest lucru face și mai ușor accesul în sector și crește șansele de a lucra în orașul tău, minimizând disconfortul deplasărilor.

Singur sau într-o companie de curățenie?

Dacă ești interesat să lucrezi ca agent de curățenie, ai două opțiuni: poți lucra că persoană fizică sau că angajat pentru o companie de curățenie. Acum să vedem avantajele și dezavantajele ambelor opțiuni:

Independent

Lucrând singur ai libertatea de a-ți alege clienții. În plus, poți lucra cât vrei și nu ai nicio obligație de orice fel, cu excepția clienților. Pe de altă parte, ai responsabilitatea de a găsi clienți în mod independent pentru a trăi din muncă ta, trebuie să discuți toate detaliile colaborării și să te ocupi singur de toate problemele birocratice. 

Angajat într-o companie de curățenie

Lucrând într-o firma, ți se garantează un salariu lunar fix și nu trebuie să obții singur slujba. De asemenea, poți conta pe sprijinul organizației dacă există probleme cu clientul și nu trebuie să îți faci griji cu privire la partea birocratică.

Putem spune că suntem, în general, într-o situație mai stabilă și mai sigură, dar cu mai puține șanse de creștere. Contra sunt obligațiile care implică a face parte dintr-o realitate mai mare decât noi, cum ar fi să fim de acord cu anumite aspecte sau să nu putem decide în mod independent prețul serviciilor noastre, precum și marjele de profit și sarcinile.

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Indiferent de modul în care dorești să activezi, urmează inițial un curs de personal curățenie și apoi dezvoltă-ți cariera.

 

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si