Arcturus este o subvariantă Omicron care pare a fi mai transmisibilă decât Covid-19 și a alimentat o creștere de cazuri în India. Această subvariantă este monitorizată îndeaproape de autorități.
XBB.1.16 a fost detectată în prezent în cel puțin 29 de țări.

Citește și: O bacterie rezistentă la antibiotice a fost descoperită pentru prima dată

În India, varianta a dus la o creștere a numărului de cazuri de COVID-19 în ultimele săptămâni.

Marți, Ministerul indian al Sănătății a raportat 61.233 de cazuri COVID-19, ceea ce reprezintă o creștere notabilă față de cele 15.208 cazuri care au fost raportate la 31 martie. Cu toate acestea, spitalizările nu au crescut semnificativ.

Citește și: Virusul Covid-19 ar putea proveni de la oameni, susține un cercetător chinez

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Autoritățile au explicat că virusul nu va fi complet eradicat, astfel că va continua să evolueze și vor apărea noi forme.

Într-un tweet recent, Vipin M. Vashishtha, un pediatru indian care este, de asemenea, membru al programului Vaccine Safety Net al OMS, a declarat că a început să primească din nou cazuri pediatrice de COVID-19, iar mai mulți copii bolnavi cu XBB.1.16 prezintă „conjunctivită cu mâncărimi și ochi lipicioși”.

Citește și: Remember Starea de Urgență? Ce măsuri au fost luate în România în urmă cu 3 ani, din cauza pandemiei

O bacterie rezistentă la antibiotice a fost descoperită pentru prima dată

O bacterie rezistentă la antibiotice a fost descoperită pentru prima dată în comitatul Los Angeles din statul american California. Experții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la o bacterie care e rezistentă la antibiotice și care ar putea aduce riscuri mari persoanelor imunocompromise. 

Bacteria a fost  descoperită de o echipă condusă de Adam Smith, profesor la Departamentul de Inginerie Civilă și de Mediu Sonny Astani de la Universitatea din California de Sud.

Citește și:  Bilanț COVID-19: 6.066 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2 în ultima săptămână

Bacteriile rezistente la antibiotice au fost descoperite în două locuri, unul pe coastă, lângă Aeroportul Internaţional Los Angeles, iar celălalt în zona Carson, însă Adam Smith a declarat că cele două instalaţii de tratare a apei sunt reprezentative pentru Los Angeles, adăugând că, probabil, genele de rezistenţă la antibiotice circulă în tot comitatul.

Citește și: Un virus se răspândește rapid în Marea Britanie. Copii și vârstnicii sunt persoanele vizate


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si