După victoria de luni seara din finala de la 200 metri liber, David Popovici a avut o zi de recuperare.

Citeste si: David Popovici, medalie de aur și la 200 metri liber la Campionatele Europene de natație

David Popovici s-a odihnit înainte de calificările la 400 de metri de miercuri dimineață, probă pe care o numește ''teritoriu necunoscut''.

Este o probă cu care înotătorul din România nu este obișnuit și la care nu a obținut performanțe remarcabile până acum.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță- wowbiz.ro

Citeste si: Cimitirele civilizației umane. Cum au ajuns să fie abandonate pe câmpuri milioane de mașini, avioane, biciclete și chiar tancuri- antena3.ro

David Popovici, în proba de 400 metri liber

Calificările la proba de 400 de metri liber de la Campionatul European de Înot de la Roma vor fi transmise în direct, exclusiv de TVR 1, miercuri, la ora 10:27.

Citeste si: David Popovici, cel mai rapid înotător din istorie

"Mă îndrept cu viteză spre cea de a treia probă, de 400 metri, teritoriu necunoscut, vom vedea ce iese și de acolo.

Pentru 50 sunt un pic prea slăbuț, mi-ar trebui mai mulți mușchi, dar voi ajunge și acolo", a declarat David Popovici.

Camelia Potec: David Popovici "se distrează în apă" 

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), Camelia Potec, a declarat, marţi, pe Aeroportul Henri Coandă, că David Popovici a realizat prin recordul la 100 m liber ceea ce şi-a propus, să devină cel mai rapid înotător al lumii din toate timpurile în această probă.

"Am trăit la intensitate maximă cursele lui. De asta am şi vrut să le văd live, au meritat. Ne bucurăm că a reuşit acel record mondial. El a realizat ceea ce şi-a propus, să devină cel mai rapid înotător al lumii din toate timpurile în proba de 100 m liber. Este extraordinar... şi trebuie să ne bucure pe toţi faptul că în România s-a pregătit cel mai rapid înotător al probei regină din înotul mondial", a spus Camelia Potec la întoarcerea de la Roma.

Popovici, la Mondialele de juniori din Peru

Pentru David Popovici urmează peste două săptămâni Campionatele Mondiale de juniori din Peru.

Citeste si: VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”- kfetele.ro

Citeste si: Mesajul dur în limba română al lui Michele Morrone după ce a vizitat o parte din atracțiile turistice din România- radioimpuls.ro

Citeste si: „Orașul Mântuirii” sau „mini-Grecia” de la malul Mării Negre. Așezarea antică ascunde un tezaur chiar lângă țărm- antena3.ro

"Mâine pentru el urmează 400 m liber, una nouă pentru David.

Apoi pentru el urmează Campionatele Mondiale de juniori peste două săptămâni. Ne dorim ca el să ajungă cu bine în Peru la Mondiale şi să devină primul sportiv român, dacă nu cumva din lume, încă nu ştiu, dar să devină primul înotător român care reuşeşte într-un an absolut toate titlurile. Aşa cum la tenis sunt turneele de Grand Slam. Adică patru campionate majore, Mondialele de seniori şi juniori, şi Europenele de seniori şi juniori", a adăugat Potec.

Preşedinta susţine că Popovici "se distrează în apă" şi a subliniat că acesta nu e conectat la reacţiile din presa internaţională generate de rezultatele sale de la Campionatele Europene.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si