Liderul PSD Liviu Dragnea a afirmat, intr-un interviu pentru Reuters, ca masurile de reducere a impozitelor si taxelor si de crestere a salariului minim si a pensiilor vor continua.

De asemenea, a spus ca ar putea deveni optionale contributiile la fondurile private de pensii si anunta ca majoritatea companiilor de stat vor fi listate la bursa, scrie news.ro.

Guvernul roman isi va mentine politica de reducere a taxelor si de crestere a salariului minim si a pensiilor pana in 2020 in incercarea de a imbunatati standardul de viata a declarat presedintele PSD Liviu Dragnea pentru Reuters, potrivit

news.ro.

”Necesitatea relaxarii fiscale, atat pentru sectorul privat, cat si pentru angajati, a fost stringenta. si va continua, pentru ca vom reduce atat numarul taxelor, cat si cuantumul lor”, a declarat liderul PSD pentru Reuters, adaugand ca vor continua si investitiile pentru a genera venituri la buget si ca actiuni ale companiilor de stat vor fi vandutepe bursa de la Bucuresti in urmatorii doi ani.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Liderul PSD a dat asigurari ca vor fi reduse contributiile de asigurari sociale, la sub 35%, fata de 37,25% cat sunt in prezent, iar Taxa pe Valoarea Adaugata (TVA) va fi redusa la 18%, nefiind insa sigur daca acest lucru se va intampla anul viitor sau in 2020.

El a mai anuntat si intentia Guvernului de a reduce impozitul pe profit in 2020, de la 16% la 10% pentru companiile cu o cifra de afaceri mai mare de un milion de euro.

Liviu Dragnea a adaugat ca salariul minim ar urma sa ajunga la cel putin 300 de euro pana in 2020, iar pensia minima la 200 de euro.

”Vorbim despre un nivel al salariilor si pensiilor care poate parea ridicol in occident”, a spus Dragnea, adaugand ca ”au fost prea multi ani de austeritate”.

In ceea ce priveste informatiile referitoare la suspendarea contributiilor la Pilonul ll de pensii, negate ulterior de reprezentantii Executivului, Liviu Dragnea a declarat: ”Am anuntat ca vrem sa prezentam o analiza riguroasa in 2018 a tuturor datelor necesare ca romanii sa inteleaga

daca si cat pot castiga din sistemul de pensii, acordandu-le posibilitatea sa opteze in cunostinta de cauza”, scrie news.ro.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si