Aceasta a definit demersul ca fiind, însă, ”de durată”. Weber a precizat că a urmărit dezbaterile din Parlament şi s-a declarat mulţumită că amendamentul care ar fi permis intrarea în vigoare imediată a legii – ceea ce ar fi fost neconstituţional – a fost eliminat.
Citeste si: Violeta Alexandru: Şomajul tehnic se va prelungi până la 1 iunie
„A fost o zi de foc şi de teamă şi pentru noi, pentru că am urmărit dezbaterile din Parlament şi într-adevăr ar fi fost îngrozitor dacă ar fi trecut acel amendament prin care s-ar fi
încălcat Constituţia României, articolul 78. Eu mă gândesc că, dacă Parlamentul ar fi trecut, preşedintele ar fi sesizat Curtea Constituţională”, a declarat, miercuri, la TVR, Renate Weber, referindu-se la amendamentul care ar fi permis intrarea imediată în vigoare a legii, deşi Constituţia prevede 3 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.
Președintele ar putea prelungi starea de urgență
Weber consideră că ”cea mai acoperitoare formulă legală şi constituţională este ca preşedintele să mai prelungească starea de urgenţă pentru câteva zile”.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro
Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro
Citeste si: OMS: Virusul ar putea să nu fie eradicat niciodată
„Nu ştiu dacă pentru trei zile, pentru o săptămână, în funcţie de ceea ce e mai spun specialiştii în epidemiologie”, a mai declarat Renate Weber.
Întrebată dacă va ataca la CCR legea privind starea de alertă, Renate Weber a spus: ”Cu siguranţă nu vom ataca aceasta lege în aceste două zile până când preşedintele are posibilitatea să promulge legea.
Categoric nu. După aceea, ne vom uita atent pe ea, să vedem despre ce este vorba, poate că sunt alte chestiuni care sunt neconstituţionale, dar este o chestiune de durată nu este o chestiune acum înainte de promulgarea legii”.
Citeste si: Ciolacu: „De bun simţ ar fi ca domnul Orban să-şi dea demisia”
Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri seară, în calitate de for decizional, legea privind starea de alertă, fiind eliminat amendamentul propus de PNL care prevedea intrarea imediată în vigoare a legii.