Pe data de 9 iunie 2024 românii vor vota atât la alegerile locale, cât și la cele europarlamentare. 

Secțiile de votare vor fi deschise de la ora 7 dimineața și se vor închide la ora 22 seara. În cazuri excepționale, programul poate fi prelungit până la ora 23:59 pentru a permite votul celor care încă se află la coadă.

Ce votăm pe 9 iunie 2024 la alegerile locale

Alegerile locale sunt organizate pentru a alege primarii, consilierii locali și consilierii județeni. Aceste alegeri au un impact direct asupra administrației locale și asupra modului în care sunt gestionate problemele comunității. Prin votul lor, cetățenii pot influența deciziile privind infrastructura locală, serviciile publice, educația, sănătatea și alte aspecte importante ale vieții cotidiene la nivel local.

cabina de vot alegeri romania

Cabine de vot - Alegeri România 9 iunie 2024

[Sursa foto: Hepta]

Citește și: VIDEO STS instruiește personalul din secțiile de votare! Ce atribuții are un operator pe calculator?

Ce votăm pe 9 iunie 2024 la alegerile europarlamentare?

Alegerile europarlamentare sunt organizate pentru a desemna reprezentanții României în Parlamentul European. Parlamentul European este una dintre principalele instituții ale Uniunii Europene și are un rol crucial în procesul legislativ european. Europarlamentarii români vor participa la luarea deciziilor care afectează toate statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv România, și vor avea un cuvânt de spus în privința politicilor europene.

Citeste si: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

sectie de votare alegeri romania 2024

Secție de votare

[Sursa foto: Hepta]

Unde vom putea vota?

Alegătorii vor putea vota în:

Localitatea de domiciliu: Alegătorii care nu au altă reședință sau viză de flotant vor vota în localitatea de domiciliu, conform adresei din cartea de identitate/buletin.

Localitatea de reședință: Alegătorii care au viză de flotant vor vota în localitatea unde au această viză.

Listele permanente: Alegătorii care au depus în prealabil o cerere la primărie vor vota pe listele permanente.

Citește și: Unde votezi pe 9 iunie 2024, la alegerile locale și europarlamentare? Introdu CNP-ul și numele de familie pe registrulelectoral.ro și afli la ce secție ești arondat

La alegerile locale nu se poate vota pe liste suplimentare, însă la europarlamentare putem vota chiar dacă nu suntem în localitatea de domiciliul sau ședință.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si