Cea mai bună carne pentru sarmale. Sarmalele nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor de sărbători. Descoperă reţeta de sarmale tradiţionale din carne de porc cu vită!

Cum trebuie să alegi carnea pentru sarmale?

Cine nu are porc de tăiat la țară, poate să cumpere și din magazine. Totodată, este mult mai sigur să iei carnea deja verificată și tranșată, însă nu trebuie să o luați deja tocată.



De asemenea, de pe masa de Crăciun nu pot lipsi sarmalele cu varza acră. Cel mai bine este să alegi pieptul de porc pentru sarmale împreuna cu câteva bucăți de slănină pentru gust.

Pe lângă carnea de porc, poți pune și afumătură. Ar fi mai bine să toci carnea acasă, nu o lua deja tocată. Pentru saramale suculente se adaugă și o bucată de pâine înmuiată în apa și stoarsă bine.

Pentru sarmale mai poți combina carnea de vvită cu cea de porc. Această combinație este cea mai bună pentru sarmale.

Cea mai bună carne pentru sarmale. Reţeta perfectă de Crăciun

Cea mai bună carne pentru sarmale. Reţeta perfectă de Crăciun

Citeste si: Lebăr de casă reţetă simplă: Cum pregătim un aperitiv delicios pentru Crăciun

Reţetă sarmale pentru masa de Crăciun

Ingrediente

  • 400 gr de carne de porc tocată
  • 300 gr de carne de vită tocată

  • 300 gr de carne de vită tocată

  • 2 cepe

  • 2 pumni de orez

  • 3 linguri de bulion de roşii

  • 1 legatură de mărar

  • 1,5 kg de varză acră

  • piper macinat

  • 6-7 boabe de piper

  • 2 foi de dafin

  • cimbru uscat

  • 200 gr de slănină afumată (sau orice fel de afumatură)

Citeste si: Caltaboş cu orez- Reţeţa specială pentru masa de Crăciun

Mod de preparare

Mai întâi se curăţă ceapa şi se toacă mărunt, după care se pune la călit în puţin ulei, la foc mic şi într-un vas acoperit. Apoi, se adaugă orezul ţinut în prealabil câteva minute în apă rece si 1 lingura de bulion. Orez se pune cam 2/3 de cescuțe. Se lasă la foc mic 2 minute, amestecând mereu. Se adaugă o lingură de bulion şi se mai lasă pe foc 2 minute.

După care, într-un lighean sau castron mai mare se pune carnea, împreună cu ceapa şi orezul cu bulion călite mai devreme, 1/4 de linguriţă de piper măcinat, 1/2 linguriţă de cimbru uscat, mărarul tocat mărunt. Se amestecă bine. Dacă varza este sărată, nu puneţi sare, iar dacă este prea sărată, lăsaţi-o în apă caldă cel puţin o oră înainte de a fi folosită.

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: „Blonda lui Putin” s-a supărat pe o ziaristă și a trimis securitatea la ea, după ce i-a pus o întrebare: Nu discut viața mea personală- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

După ce carnea a fost pregătită, începeți să desprindeţi frunzele de varză de pe cotor, tăiaţi nervurile mai groase, puneţi foaia de varză în palmă, luaţi carne cu o lingură şi rulaţi foaia de varză în jurul cărnii, având grijă să acoperiţi cu varză şi capetele sărmăluţei, pentru a nu ieşi carnea. Sărmaluţele astfel pregătite se pun într-o cratiţă destul de încăpătoare, una lângă alta, în forma circulară. Pe fundul cratiţei puneţi în prealabil o lingură de ulei, 2-3 frunze întregi de varză şi un strat de 1 cm de varză tocată mărunt.

După un strat de sarmale, puneţi deasupra acestora o lingură de bulion diluat într-o ceşcuţă de apă şi câteva bucăţi de afumatură. Printre sarmale rupeţi şi 2 foi de dafin uscat. Apoi, continuaţi cu un alt strat de sarmale, apoi afumatură şi din nou sarmale, până când le terminaţi. Deasupra ultimului strat de sarmale puneţi un strat de 1 cm de varză tocată mărunt şi imprăştiaţi înca o lingură de bulion.

Completaţi oala cu apă până când aceasta depăşeste cu câţiva cm sarmalele. Se acoperă cratiţa şi se pune la fiert la foc mijlociu cam 40 de minute.

Verificați sarmalele din când în când să nu scadă prea mult apa şi se completați când este nevoie. După aceea se dă focul mic şi se mai lasă până când sunt gata, cel puţin înca o oră. Practic trebuie să scoateţi o sarmaluţă pe o farfurie şi să o gustaţi, varza trebuie să fie bine fiartă.

Citeste si: Veste excelentă pentru femeile din țara noastră! Cine poate ieși mai rapid la pensie- kfetele.ro

Citeste si: Mădălina Pamfile, încătușată și dusă la INML după ce a fost prinsă băută la volan- radioimpuls.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Puteţi să fierbeţi sarmalele și la cuptor, dar va dura ceva mai mult, minim 2-3 ore, însă vor fi mult mai gustoase. Poftă bună!

Citeste si: Reţetă de cârnați de casă cu 5 kg de carne: Vor ieşi ca la bunica!


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si