Cea mai bună făină pentru cozonacul de Paşte?  Gospodinele încep deja să își pregătească rețetele pentru masa de Paște. Cea mai mare grijă este, însă, în privința desertului pentru această sărbătoare. Astfel, pentru un cozonac pufos și care să se rupă fâșii așa cum îți dorești trebuie să folosești un anumit tip de făină. Iată ce făină trebuie să folosești pentru cozonacul de Paște!

Care este cea mai bună făină pentru cozonacul de Paşte. Ce este făina 000?

Cel mai important ingredient pe care trebuie să-l pui în desertul special de sărbătoare este făina. Dacă vrei să mergi la sigur și să nu ai emoții după frământarea aluatului și coacerea lui, atunci află că făina 000 este perfectă pentru acest desert.

Tipurile de făină pot fi clasificate în funcție de produsele pentru care sunt destinate în felul urmator:

Făina 000 este ideală pentru aluaturile pufoase si aluaturile usoare de patiserie

Făina 480 (sau 450) este o făina fină, folosită in patisserie, de obicei o folosesc cofetăriile

Făina 550 este o făină mai dură insă este bună pentru orice aluat, fiind folosită la: prăjituri, biscuiti, briose, paine, tarte, foi de placintă, croissante.

Făina 650 are un continut mai mare de gluten, este folosită pentru aluaturi elastice care au nevoie de dospire precum: painea, pizza, focaccia.

Citeste si: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Citeste si: Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce a publicat o fotografie provocatoare pe internet. Ce replică i-a dat lui Radu Bănică când a văzut reacția pe care a avut-o?- wowbiz.ro

Citeste si: Pască fără aluat pufoasă: Cea mai delicioasă reţetă pentru Paşte

Trucuri pentru un cozonac pufos

Făina trebuie ținută la frigider și păstrată tot timpul închisă ermetic pentru că astfel nu absoarbe mirosul și nici nu va fi efectată de temperatura din jur. Astfel, vei observa întâi de toate o altă textură a aluatului imediat cum vei combina ingredientele.

Un cozonac bun se vede după frământare. Acesta trebuie să fie puțin moale și puțin elastic pentru ca la final să se desprindă fâșii.

Citeste si: Reţetă de cozonac de Paşte 2022: Greşeala pe care trebuie să o eviţi

Specialiștii recomandă să nu exagerezi cu umplutura, iar dacă știi că ai mai mulți pofticioși în casă încearcă să faci câteva unul cu câte o umplutură.

Citeste si: Pască fără aluat cu mascarpone: Rețeta delicioasă pentru Paște

Totodată, cofetarii susțin că este foarte important să ai temperatura potrivită atunci când îl frămânți și să ai grijă la cantitățile pentru umplutură.

La final, unge fiecare cozonac cu gălbenuș de ou și puțină miere la jumătatea procesului pentru un aspect mai plăcut. Nu uita de zahărul presărat pe coajă!

Reţetă de cozonac care se desface fâşii

Vă prezentăm şi o  reţetă de cozonac care se desface fâşii cu făină 000, perfect pentru masa de Paște!

Ingrediente:

  • 1 kg de făină
  • 50 g drojdie
  • 200 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • 500 ml lapte
  • 200 g unt
  • coaja de la o lămâie
  • coaja de la o portocală
  • 1 esenţă de vanilie

Ingrediente pentru umplutura cozonacului:

  • 4 albuşuri

  • 4 linguri de zahăr
  • 3 linguri de cacao
  • 1 esenţă de rom
  • 250 g miez de nucă
  • 100 g stafide
    250 g rahat

Citeste si: Reţete de Paşte 2022: Mâncărurile tradiţionale româneşti

Mod de preparare:

Mai întâi dizolvăm drojdia în puţin lapte călduţ. Apoi amestecăm cu o lingură de zahăr şi puţină făină. Se lasă maiaua la crescut. Într-un lighean mare se pun făina, se adaugă gălbenuşurile bătute cu zahărul, maiaua, jumătate din cantitatea de lapte, coaja de lămâie şi portocală, esenţa şi se începe frământatul. Din când în când se adaugă lapte. Laptele trebuie să fie călduţ, nu fierbinte.

Citeste si: Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Topim untul şi îl lăsăm puţin la răcit. În timp ce frământăm, turnăm unt topit pe fundul vasului. Se frământă energic până se incorporează tot untul. Acoperim cu un prosop şi lăsăm la crescut.

După care, albuşurile se bat spumă împreună cu zaharul. Adăugăm cacaua, esenţa şi nucile peste albuşuri şi umplutura este gata. După ce aluatul a crescut începem să îl modelăm. Se împarte aluatul în două, se unge masa cu ulei şi se întinde cu mâna prima parte de aluat. Punem jumătate din umplutură pe toata suprafaţa. Presărăm jumătate din stafide şi jumătate din cantitatea de rahat tăiat cubuleţe.

În final, se rulează şi se aşează în forma de cozonac. Se acoperă tava cu un prosop şi se lasă la crescut cam 30 de minute. Introducem tava în cuptorul preîncălzit, la foc mic şi îl lăsăm o ora. După jumătate de oră, îi întoarcem în cuptor. Încerci dacă este copt cu o scobitoare. Dacă scobitoarea iese curată înseamnă că este copt.

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si