Cea mai bună metodă de curăţare a covoarelor
Curăţarea covoarelor nu implică numai aspirarea acestora, ci şi utilizarea unor soluţii pentru a îndepărta petele şi pentru a le reda culoarea, care se degradează odată cu trecerea timpului.
Pentru a scăpa de eforturile depuse pentru spalare covor şi pentru a prelungi durata de viaţă a acestora, tot mai multe persoane aleg să apeleze la serviciile unei spălătorii de covoare. Astfel, proprietarii au certitudinea că specialiştii se vor ocupa de covorul sau de covoarele lor şi vor folosi cele mai moderne tehnici şi cele mai bune soluţii pentru curăţarea în profunzime.
În timp, pe orice covor apar pete care sunt greu de curăţat acasă, printre care petele de cafea, cerneală sau alte lichide care pătează. Produsele de curăţare folosite în orice casă nu sunt la fel de eficiente precum cele folosite de profesionişti, motiv pentru care petele nu pot fi îndepărtate acasă.
Covoarele se deteriorează din cauza murdăriei care pătrunde adânc în fibră şi care nu este curăţată, deoarece aspiratoarele curăță doar mizeria de la suprafaţă.
În plus, bacteriile din profunzimea covoarelor vor provoca un miros neplăcut şi vor îngreuna respiraţia persoanelor care suferă de astm sau care au alergii.
Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Procesul pe bază de apă folosit în spălătorii va distruge bacteriile şi alergenii din ţesătura covorului, deci va contribui la împrospătarea aerului din încăpere şi la evitarea reacţiilor alergice sau a problemelor respiratorii.
Astfel, apelarea la serviciile unei spălătorii de covoare profesională este o alegere inspirată şi din punct de vedere al igienei şi al preocupării pentru sănătate.
În anumite încăperi din casă în care traficul este intens, covorul va suferi urme de uzură şi se va deteriora mult mai repede decât covoarele sau mochetele din alte camere. De exemplu, covorul de pe hol va arăta întotdeauna mai murdar decât cel din dormitor. Profesioniştii de la spălătorie se vor asigura că aceste urme de uzură sunt estompate şi vor curăţa cu ajutorul echipamentelor moderne şi soluţiilor zonele care au devenit mai întunecate din cauza traficului intens.
Covoarele care nu au beneficiat de curăţare profesională periodică, se vor deteriora în timp şi îşi vor pierde culoarea pe care o aveau cândva. Acest lucru poate afecta aspectul general al camerei, pe lângă mirosurile neplăcute pe care le pot provoca şi pe lângă răspândirea de bacterii. Deşi pare că utilizarea detergenţilor din comerţ oferă un miros proaspăt şi îmbietor covoarelor, acest lucru este de scurtă durată. Numai soluţiile folosite în cadrul spălătoriilor de covoare pot îndepărta permanent mirosul neplăcut al covoarelor.
După spălarea covorului de către profesionişti, acesta îşi va recăpăta aspectul şi va contribui la estetica camerei. Mirosul proaspăt se va răspândi în toată camera şi va îmbunătăţi atmosfera generală a camerei. În plus, curăţarea profesională a covoarelor cel puţin o dată la 6-12 luni garantează o durată de viaţă mai lungă a acestora şi implicit, scutirea unor investiţii viitoare într-un nou covor sau o nouă mocheta.
Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro