Una dintre cele mai calde nopți din toate timpurile în România. Temperatură minimă de 28,9 grade!
În dimineața zilei de marți, 17 august, s-a înregistrat una dintre cele mai ridicate temperaturi minime din timpul nopții de când există date meteo în România: la Oravița, în Banat, au fost +28,9 C. La ora 8 erau +30 de grade la Oravița și Reșița.
Cea mai caldă noapte din această vară: t emperatura nu a scăzut sub valoarea de 28,9 grade nici pe timpul nopții la Oravița, în Banat. Potrivit Hotnews, la ora 8 erau deja 30 de grade la Oravița și Reșița.
Oravița este un oraș cu 15.000 de locuitori din județul Caraș Severin și, pentru că se situează în sud-vest-ul țării clima sa are accente mediteraneene. La Oravița au fost și +20 de grade în ianuarie, iar nopțile de iulie și de august aduc adesea maxime ridicate, de peste +25 de grade.
În vara lui 2000 au mai fost nopți cu minime în jur de +29 de grade.
Potrivit sursei citate, tot în noaptea de marți au mai fost +26,7 C la Moldova Veche și +25 la Caransebeș. La Miercurea Ciuc au fost +8,6 C, iar la Vf Omu, +10 grade.
În această vară dominată de valuri de căldură au mai fost minime ridicate, de 25, 26 de grade, dar niciodată atât de mari precum a fost noaptea trecută la Oravița.
Pe 14 iulie minima a fost de +27 C la Șiria (județul Arad) și de +26,5 la Dumbrăvița de Codru.
ANM a anunțat că în această perioadă, valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, dar cu o abatere termică local pozitivă în sud-vest.
Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.
În perioada 23-30 august 2021, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea nord-estică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor deficitare în regiunile vestice și nord-vestice.
Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sud- vestice, centrale și nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.