Cea mai caldă noapte din această vară: t emperatura nu a scăzut sub valoarea de 28,9 grade nici pe timpul nopții la Oravița, în Banat. Potrivit Hotnews, la ora 8 erau deja 30 de grade la Oravița și Reșița.

Citeste si: Cum va fi vremea în următoarele 4 săptămâni. Temperaturile scad ușor

La polul opus, minima nopții a coborât la temperatura de +6,8 grade la Obârșia Lotrului.

România se află sub cod portocaliu de caniculă, temperaturile urcând la peste +40 C în zonele din sud ale țării, dar începând de mâine, vremea se va răci treptat.

Citeste si: Ce este si cum se formează un ciclon. Fenomenul meteorologic a provocat inundații devastatoare în Turcia

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Minime record în Banat

Oravița este un oraș cu 15.000 de locuitori din județul Caraș Severin și, pentru că se situează în sud-vest-ul țării clima sa are accente mediteraneene.

La Oravița au fost și +20 de grade în ianuarie, iar nopțile de iulie și de august aduc adesea maxime ridicate, de peste +25 de grade. În vara lui 2000 au mai fost nopți cu minime în jur de +29 de grade.

Potrivit sursei citate, tot în noaptea de marți au mai fost +26,7 C la Moldova Veche și +25 la Caransebeș. La Miercurea Ciuc au fost +8,6 C, iar la Vf Omu, +10 grade.

În această vară dominată de valuri de căldură au mai fost minime ridicate, de 25, 26 de grade, dar niciodată atât de mari precum a fost noaptea trecută la Oravița. Pe 14 iulie minima a fost de +27 C la Șiria (județul Arad) și de +26,5 la Dumbrăvița de Codru.

Citeste si: Avertizare METEO! Cod galben de căldură şi disconfort termic în 8 judeţe din vestul şi sud-vestul ţării, sâmbătă şi duminică. Vezi HARTA

Prognoza meteo pentru perioada 16-23 august

ANM a anunțat că în această perioadă,  valorile termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, dar cu o abatere termică local pozitivă în sud-vest. Regimul pluviometric va fi deficitar în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în zonele montane aferente, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru această perioadă.

În perioada 23-30 august 2021, temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în jumătatea nord-estică a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.

Citeste si: Veste bună pentru gospodine și pensionare! Statul oferă bani pentru repartitoare. Cine va putea beneficia de un voucher de 750 de lei- kfetele.ro

Citeste si: VIDEO Ce a surprins Igor Cuciuc la mormântul fiicei sale: "Puișorul nostru"- radioimpuls.ro

Citeste si: Imagini fără precedent cu suprafața Soarelui, la cea mai înaltă rezoluție de până acum: „Arată în detaliu frumusețea câmpului magnetic”- antena3.ro

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, posibil ușor deficitare în regiunile vestice și nord-vestice.

Prognoza meteo în perioada 30- 6 septembrie

Pentru sfârșitul lunii august și începutul lunii septembrie 2021,  temperaturile medii ale aerului se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, posibil ușor mai coborâte, local, în regiunile estice, dar și ușor mai ridicate în cele vestice.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în regiunile sud- vestice, centrale și nord-estice, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si