Astazi e dezlegare la peste, asa ca, daca nu ati apucat sa pregatiti ceva delicios, avem o propunere pentru dumneavoastra: o plachie de crap. In jumatate de ora masa este gata, iar rezultatul e fabulos!
Este vremea sa ne rasfatam papilele gustative, dupa prima saptamana de post. Pentru plachia de crap aveti nevoie doar de cateva legume proaspete si de cateva condimente. Luati un pix si o foaie si....sa
trecem la treaba:
Ceapa, ardei kapia, rosii, usturoi, ardei iute, dafin, lamaie, sare, piper, pasta de tomate si bineinteles, vedeta preparatului: crapul.
RETETA PLACHIE DE CRAP
200 gr. Crap
O ceapa
Un ardei kapia
O rosie, taiata cubulete
Doi catei de usturoi
Jumatate de ardei iute
Doua frunze de dafin
O lingura pasta de tomate
Primele care se vor rumeni intr-o tigaie cu ulei incins sunt legumele: ceapa si ardeiul taiate in felii subtiri, peste care vom arunca rosiile. Intre timp, crapul proaspat pescuit din Dunare va ajunge pe plita, odata cu mamaliga. Chiar daca nu aveti nicio coada de crap acasa, nu va faceti griji. Somnul sau platica sunt la fel de potrivite.
Am facut mamaliga in prealabil si o frigem pe gratar. 6.51
Ingredientul-minune, pe care doar cei crescuti la malul Dunarii il stiu, este supa in care ati fiert celelalte bucati de crap.
Puneti, cu incredere, cateva polonice in tigaie, iar apoi adaugati foile de dafin si pasta de tomate.
Punem si putina supa de peste. De la  crapul pe care l-am avut se pune capul la fiert...si tacamul si iese o supa.
Dupa ce ati indulcit legumele, luati bucata de crap si scufundati-o doua minute in sucul lasat de legume. Apoi luati tigaia cu totul si bagati-o la cuptor.
Cam 10-15 minute la cuptor il bagam.
Dupa ce ati scos tigaia fierbinte din cuptor, asezati plachia pe o farfurie, alaturi de mamaliga rumenita pe jar. Rezultatul v-a lasat gura apa, nu-i asa?


Este vremea sa ne rasfatam papilele gustative, dupa prima saptamana de post. Pentru plachia de crap aveti nevoie doar de cateva legume proaspete si de cateva condimente. Luati un pix si o foaie si....sa trecem la treaba: 
Ceapa, ardei kapia, rosii, usturoi, ardei iute, dafin, lamaie, sare, piper, pasta de tomate si bineinteles, vedeta preparatului: crapul.

RETETA PLACHIE DE CRAP

200 gr. CrapO ceapa

Un ardei kapia

O rosie, taiata cubulete

Doi catei de usturoiJumatate de ardei iute

Citeste si: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Citeste si: Mama lui Gabriel Vasiliu rupe tăcerea, după ce nora ei a fost ucisă în Olanda! Femeia face primele dezvăluiri despre crima halucinantă. Ce s-a întâmplat, de fapt, cu Ana-Maria- wowbiz.ro

Citeste si: O filmare din Coreea de Nord arată ce pățesc niște fete care au fost prinse uitându-se la filme sud-coreene. Imaginile au provocat șoc- antena3.ro

Doua frunze de dafin

O lingura pasta de tomate

Primele care se vor rumeni intr-o tigaie cu ulei incins sunt legumele: ceapa si ardeiul taiate in felii subtiri, peste care vom arunca rosiile.

Intre timp, crapul proaspat pescuit din Dunare va ajunge pe plita, odata cu mamaliga. Chiar daca nu aveti nicio coada de crap acasa, nu va faceti griji. Somnul sau platica sunt la fel de potrivite.

Am facut mamaliga in prealabil si o frigem pe gratar.

Ingredientul-minune, pe care doar cei crescuti la malul Dunarii il stiu, este supa in care ati fiert celelalte bucati de crap. Puneti, cu incredere, cateva polonice in tigaie, iar apoi adaugati foile de dafin si pasta de tomate.

Citeste si: Dinu Maxer vorbește despre infidelitățile din relația cu Nicoleta Luciu: „Mi-a fost greu să fiu fidel. N-am reușit. Sunt persoane publice infidelitățile mele.”- kfetele.ro

Citeste si: Detalii cutremurătoare despre crima care a șocat o lume întreagă! Cum și-a găsit sfârșitul Kristina Joksimovic, fostă Miss Elveția?- radioimpuls.ro

Citeste si: Cele mai spectaculoase ținute de la MTV Music Awards 2024. Cum au apărut vedetele pe covorul roșu- antena3.ro

Punem si putina supa de peste. De la  crapul pe care l-am avut se pune capul la fiert...si tacamul si iese o supa.

Dupa ce ati indulcit legumele, luati bucata de crap si scufundati-o doua minute in sucul lasat de legume. Apoi luati tigaia cu totul si bagati-o la cuptor.

Cam 10-15 minute la cuptor il bagam. 

Dupa ce ati scos tigaia fierbinte din cuptor, asezati plachia pe o farfurie, alaturi de mamaliga rumenita pe jar. Rezultatul v-a lasat gura apa, nu-i asa? 

 


Abonează-te pe


TAGURI
Life
Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si