INGREDIENTE:

Pentru foi:

350 g faina

1 plic praf de copt

6 linguri zahar

1 ou intreg+ 1 galbenus

1 pachet unt

3 linguri smantana

1 lingurita esenta vanilie

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat- antena3.ro

Citeste si: Un bărbat din Ploiești a sunat la 112 pentru că doi vecini nu răspundeau la ușă. Polițiștii au făcut o descoperire năucitoare- wowbiz.ro

Pentru umplutura:

1.2 kg mere rase

250 g zahar

150 g nuci tocate de marime potrivita

1 lingurita cu varf scortisoara

1 baton scortisoara

Pentru topping:

Zahar pudra

Citeste si: Torturată şi ucisă de iubit, Dumitra a fost găsită aruncată lângă un cimitir din Galaţi. Ce pedeapsă a primit criminalul

Citeste si: Ucraina ia în calcul două variante în cazul tragediei aviatice de la Teheran: terorism sau atacul cu rachetă

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele, apoi framantam bine pana obtinem un aluat neted ce nu se lipsete de maini. Lasam aluatul sa se odihneasca si pregatim umplutura. Punem merele rase impreuna cu zaharul la foc mic si incepem sa le calim. Dupa 5 minute adaugam si nuca tocata, scortisoara pudra si batonul.

Lasam sa se caleasca impreuna pana se evapora lichidul. Preventiv scurgem merele calite cu nuci, astfel incat sa nu avem o compozitie prea lichida.
Am impartit aluatul in proportie de 60% si 40%. Partea mai mare o intindem, apoi o punem in tava tapetata cu hartie de copt si o intepam cu furculita cat de des putem. Punem umplutura peste foaie, iar partea de aluat ramasa o intindem si o taiem fasii pentru a reliza un grilaj din aluat.

Citeste si: Olt: 22 de persoane au fost evacuate după un incendiu izbucnit la un bloc din Slatina. Două persoane au fost duse la spital- FOTO

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 minute, avand grija sa o acoperim in primele 20 minute (sa nu se arda prea tare aluatul sub forma de grilaj).
O scoatem din cuptor, o punem pe un gratar sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar dupa gust.

 

 

 


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si