Cea mai delicioasă rețetă de prăjitură cu mere și nucă
Vă propunem o rețetă perfectă pentru zilele în care țineți post sau aveți poftă de ceva dulce și bun.
INGREDIENTE:
Pentru foi:
350 g faina
1 plic praf de copt
6 linguri zahar
1 ou intreg+ 1 galbenus
1 pachet unt
3 linguri smantana
1 lingurita esenta vanilie
Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pentru umplutura:
1.2 kg mere rase
250 g zahar
150 g nuci tocate de marime potrivita
1 lingurita cu varf scortisoara
1 baton scortisoara
Pentru topping:
Zahar pudra
Citeste si: Ucraina ia în calcul două variante în cazul tragediei aviatice de la Teheran: terorism sau atacul cu rachetă
Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele, apoi framantam bine pana obtinem un aluat neted ce nu se lipsete de maini. Lasam aluatul sa se odihneasca si pregatim umplutura. Punem merele rase impreuna cu zaharul la foc mic si incepem sa le calim. Dupa 5 minute adaugam si nuca tocata, scortisoara pudra si batonul.
Lasam sa se caleasca impreuna pana se evapora lichidul. Preventiv scurgem merele calite cu nuci, astfel incat sa nu avem o compozitie prea lichida. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 minute, avand grija sa o acoperim in primele 20 minute (sa nu se arda prea tare aluatul sub forma de grilaj).
O scoatem din cuptor, o punem pe un gratar sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar dupa gust.