Close sidebar
Close sidebar

Cea mai delicioasă rețetă de prăjitură cu mere și nucă

Vă propunem o rețetă perfectă pentru zilele în care țineți post sau aveți poftă de ceva dulce și bun.

K.B.,


DISTRIBUIE
acest articol

INGREDIENTE:

Pentru foi:

350 g faina

1 plic praf de copt

6 linguri zahar

1 ou intreg+ 1 galbenus

1 pachet unt

3 linguri smantana

1 lingurita esenta vanilie

Citeste si: Iasmina este adolescenta din Iași, care și-ar fi pus capăt zilelor după o ceartă cu părinții. Verișorul tinerei face declarații cutremurătoare: „A fost pedepsită”- kanald.ro

Citeste si: Andreea Nechita, fiica unui cunoscut dezvoltator imobiliar din Iași, a murit subit la doar 22 de ani! Tânăra a fost găsită fără suflare în locuința familiei sale. Cei care au cunoscut-o sunt în stare de șoc- wowbiz.ro

Citeste si: O femeie și-a drogat fetița de un an ca să câștige mai mulți urmăritori pe TikTok. Fetița a fost operată degeaba pe creier de două ori- antena3.ro

Pentru umplutura:

1.2 kg mere rase

250 g zahar

150 g nuci tocate de marime potrivita

1 lingurita cu varf scortisoara

1 baton scortisoara

Pentru topping:

Zahar pudra

Citeste si: Torturată şi ucisă de iubit, Dumitra a fost găsită aruncată lângă un cimitir din Galaţi. Ce pedeapsă a primit criminalul

Citeste si: Ucraina ia în calcul două variante în cazul tragediei aviatice de la Teheran: terorism sau atacul cu rachetă

Pregatim aluatul amestecand toate ingredientele, apoi framantam bine pana obtinem un aluat neted ce nu se lipsete de maini.

Lasam aluatul sa se odihneasca si pregatim umplutura. Punem merele rase impreuna cu zaharul la foc mic si incepem sa le calim. Dupa 5 minute adaugam si nuca tocata, scortisoara pudra si batonul. Lasam sa se caleasca impreuna pana se evapora lichidul. Preventiv scurgem merele calite cu nuci, astfel incat sa nu avem o compozitie prea lichida.
Am impartit aluatul in proportie de 60% si 40%. Partea mai mare o intindem, apoi o punem in tava tapetata cu hartie de copt si o intepam cu furculita cat de des putem.
Punem umplutura peste foaie, iar partea de aluat ramasa o intindem si o taiem fasii pentru a reliza un grilaj din aluat.

Citeste si: Olt: 22 de persoane au fost evacuate după un incendiu izbucnit la un bloc din Slatina. Două persoane au fost duse la spital- FOTO

Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 minute, avand grija sa o acoperim in primele 20 minute (sa nu se arda prea tare aluatul sub forma de grilaj).


O scoatem din cuptor, o punem pe un gratar sa se raceasca, apoi o pudram cu zahar dupa gust.

 

 

 

Citește-ne pe

Clipul zilei
Te-ar putea interesa si
NOUTĂȚI