Frig, ger și zăpadă sunt fenomenele meteorologice cu care România se confruntă zilele acestea. În țara noastră s-au înregistrat temperaturi extrem de scăzute, noaptea trecută. S-au înregistrat până la -23 de grade Celsius în Miercurea Ciuc. Temperaturile polare s-au resimțit și în alte zone precum Joseni sau Târgul Secuiesc.

Citeste si: Alertă meteo ANM! Mai multe județe, sub avertizare. Meteorologii tocmai au făcut anunțul

Temperaturi polare în România

Gerul a făcut ravagii și în zona de Vest a țării, unde persoanele care au călătorit cu trenul au avut parte de un adevărat coșmar. Gradele scăzute au făcut ca șinele de tren să se deformeze. În Arad și Deva au avut loc întârzieri de zeci de minute. Situația a fost critică și în Capitală, unde pasagerii trenurilor au avut de răbdat până la 6 ore în plus din cauza gerului care a îngreunat deplasarea trenurilor.

Citeste si: Un vortex polar ar putea să ajungă în România. Fenomenul care pândește țara

Citeste si: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro

Citeste si: Piesă aniversară GRATIS. 185 de ani de la nașterea regelui Carol I al României: Povestea unui monarh legendar în aniversarea a 185-a a nașterii sale- casademonede.ro

Citeste si: Rusia amenință pe față România. „Moscova ar putea bombarda ținte militare”. Ce țări mai sunt în vizorul Kremlinului- wowbiz.ro

Temperaturile negative le-a pus în pericol viața oamenilor fără adăpost. Voluntarii din Capitală și Ilfov au format echipe pentru a-i salva pe oamenii străzii de la îngheț. Astfel, aceștia s-au mobilizat și i-au dus de cei fără un acoperiș deasupra capului în adăposturi speciale, unde le-au oferit ceai cald, saci de dormit sau cazare la un centru social.

cea mai geroasă noapte 2021
Frig și ger în România.[Sursa foto: PixaBay]

La Iași s-au înregistrat -15 grade Celsius. Și acolo, voluntarii le-au oferit oamenilor străzii măcar temporar un adăpost.

Toţi au trecut printr-un triaj epidemiologic şi au fost testaţi pentru COVID-19.

Administrația Națională de Meteorologie a făcut un anunț sumbru pentru următoarea perioadă. Se pare că temperaturile vor rămâne negative, iar gerul va continua să predomine în special pe timp de noapte. Cu toate acestea, de joi se anunță o creștere a temperaturilor, însă va fi una bruscă și care aduce și riscul de a se desprinde blocurile de gheață și să blocheze albia râurilor din zonele montane.


Abonează-te pe


Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si