Varza pusa la murat trebuie sa fie bine coapta, indesata si cu foi subtirele, iar pentru saramura ai nevoie de cate 500 de grame de sare grunjoasa la fiecare 10 litri de apa.

Pe fundul butoiului pune cativa butuci de lemn si condiment: crenguţe de cimbru, piper, marar uscat, dar si hrean si morcov. Unii mai adauga si sfecla, ce va da verzei o culoare rosiatica sau boabe de porumb ce o va face galbena aurie.

Citeste si: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citeste si: VIDEO Olandezii au rămas muți de uimire când au văzut un român care a intrat cu TIR-ul pe un pod de biciclete- antena3.ro

Citeste si: Cel mai scump oraș din lume este în Europa. Chiria este cu 340% mai scumpă decât în București- stirileprotv.ro

Varza se taie la cotor si inauntrul ei se pune sare. In butoi trebuie asezate doar cu cotorul in sus. Trebuie apasate bine.

Cateva pietre de rau te pot ajuta.

In prima saptamana, varza trenuie pritocita, scrie sanatatea.org, adica trebuie sa ii iei spuma sis a scoti pietrele. Stergi cu o carpa uscata si pereţii si marginea butoiului (pana la nivelul moarei). Iei un furtun gros si lung, il bagi în moare, strecurandu-l printre verze, si sufli cu putere în el.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si