Infractorii români s-au „modernizat” în ceea ce privește cea mai bănoasă meserie, furtul. Ei au dezvoltat o nouă metodă de a înșela oamenii, după metodele celebre precum „Accidentul”.

Cea mai nouă escrocherie, potrivit autorităților, este noua metodă de a înșela oamenii, bazându-se pe nevoia lor de a scăpat de mobilă prin donații.

Citește și: Român de 32 de ani, arestat la Bacău după ce a dat jafuri de 1 milion de euro în Franța

Escrocheria cu mobilă, ultimul trend în România

Potrivit autorităților, mulți români nu își dau seama că sunt victimele unei escrocherii și nu depun plângere penală, de cele mai multe ori. Totuși, există deja o rețea mare de infractori care perfecționează zilnic această escrocherie.

O româncă a fost una dintre victimele hoților moderni. Totul s-a întâmplat după ce s-a mutat la o garsonieră de la patru camere, astfel încât a decis să doneze mare parte a mobilei pe care o deținea. Femeia a povestit prin ce a trecut.

Citește și: Mai mulți români au fost prinși la furat în Belgia. Greșeala care i-a dat de gol

„Am căutat mai întâi firme care se ocupă cu mutatul mobilei și mi-au cerut între 1.500 și 2.500 de lei, iar o firmă care ia lucrurile din casă și le aruncă cere tot cam atât.

Am făcut un calcul și am ajuns la concluzia că dacă îmi cumpăr mobilă nouă, mă costă mai puțin și transportul e gratuit. Apoi am văzut că sunt mulți care donează mobila veche și am pus un astfel de anunț pe un grup de Facebook.

Citeste si: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Citeste si: Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant făcut de fiica fostului milionar! Unde l-a dus pe tatăl ei?- wowbiz.ro

Citește și: „Nu coborâți, dacă vreți să trăiți”. O familie din județul Dâmbovița a fost jefuită de aceiași hoți care au spart casa și în prima parte a anului

Am specificat că mobila e veche și am pus poze. Mi-a scris o femeie din Prahova. Mi s-a părut ciudat că vrea să ia o parte din mobilierul vechi, trimițând o mașină și cinci oameni, de la aproape 200 de kilometri distanță, dar am considerat că e alegerea ei, iar eu trebuie să mă ocup de mutarea în celălalt apartament, deci nici măcar nu m-am gândit că ar putea fi o problemă. Le-am dat adresa de acasă și i-am așteptat. Când au venit, am văzut că se cam strâmbă, dar au luat mai multe dulapuri mari și niște fotolii. După ce au plecat, am început să primesc telefoane de la cea care m-a contactat inițial, pentru a se plânge de calitatea produselor, deși eu nu i le-am vândut. După trei zile mi-a cerut bani, plângându-se că i-am făcut probleme ”, explică femeia, potrivit Fanatik.

Citește și: Un cerșetor român este cercetat de FBI. Acesta câștiga 100.000 de dolari pe an

Practic, rețeaua de hoți preia mobila donată, după care se plânge de calitatea acesteia și cere bani în schimb. Prin acest tip de presiune, psihologică, unele victime cedează și plătesc.

Părerea unui psiholog criminalist despre noua escrocherie

„Este clar că de obicei se donează obiecte vechi, folosite. Mai ales dacă persoanele care pun anunțuri le însoțesc și de fotografii, e greu de crezut că o amărâtă care spune că nu are bani de mobilă ar plăti pentru a transporta două dulapuri vechi de la 200 de kilometri distanță cam aceeași sumă pe care ar da-o pe mobilă nouă”, explică un psiholog criminalist pentru  Jurnalul.ro

Citește și: Incredibil cum a reușit un român să intre în Marea Britanie, chiar dacă a fost expulzat de șase ori: „Înșelătorie minuțioasă”

Citeste si: Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A avut foarte multe momente când s-a simțit rău, dar mama mereu a fost lângă el.”- kfetele.ro

Citeste si: Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta la festival- radioimpuls.ro

Psihologul încurajează donatorii să nu cedeze presiunilor și să facă plângere la Poliție.

„Dacă persoana care a primit donația începe să facă presiune asupra donatorului, plângându-se că a dat prea mulți bani pe obiecte vechi și ajunge să ceară banii, e destul de clar că polițiștii ar trebui să verifice de câte ori a procedat în același fel respectiva persoană și dacă acolo se poate identifica o rețea. E un truc psihologic simplu: inducerea vinovăției.

Citește și: O mașină de lux, în valoare de 150.000 de euro, găsită la un român din Constanța. Acesta încerca să o vândă mai ieftin

Cel care donează știe că de fapt a vrut să scape de mobilă și ar fi plătit mai mult dacă ar apela la o firmă, iar de rușine, mulți trimit sumele cerute de pretinsele victime, mai ales pentru că suma e mai mică decât cea pe care ar fi plătit-o unei firme cu acest obiect de activitate”, completează specialiștii.


Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si