Astăzi, trăim un moment foarte dificil, așa că rugăciunea noastră este una specială. Ne rugăm pentru șeful statului nostru și comandantul suprem, Vladimir Vladimirovici Putin, care poartă o responsabilitate deosebită. Rugăciunea noastră este și pentru toți comandanții militari și cei care dețin puterea.

Marii cneji de care ne amintim astăzi, Alexandr Nevski și Daniel al Moscovei, au reușit să îmbine misiunea politică, misiunea militară, conducerea trupelor și a armatei cu sfințenia lor.

Și poate că acea combinație este o garanție că o țară care are acest tip de conducere nu va comite niciodată crime militare ”, a transmis Patriarhul Kirill.

Citeste si: Vladimir Putin intervine în conflictul dintre Armenia şi Azerbaidjan

Citeste si: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Citeste si: Femeie din Târgu Jiu, care abia se deplasează pe picioare cu un cadru, filmată în timp ce se urcă la volan și conduce- antena3.ro

Citeste si: Un brașovean a adunat zeci de mașini scoase din uz pe un câmp. Ce au descoperit polițiștii că facea de fapt- wowbiz.ro

Mesajul patriarhului Kiril vine în contextul în care armata ucraineană a câștigat tot mai mult teren în regiunile din estul țării. Conform președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, militarii ucraineni au eliberat 6.000 de kilometri pătrați din teritoriul cucerit de trupele rusești la începutul invaziei, pe 24 februarie.

Rusia anunță o întâlnire "cu semnificație specială" între Vladimir Putin și Xi Jinping. Cei doi lideri discută despre Ucraina și Taiwan

Vladimir Putin, președintele Rusiei, și Xi Jinping, liderul din China, vor discuta joi despre Ucraina și Taiwan la o întâlnire care are loc în Uzbekistan și despre care Kremlinul a spus că va avea o „semnificație deosebită”, având în vedere situația geopolitică.

Anterioara întâlnire dintre  Vladimir Putin și liderul chinez Xi Jinping  a avut loc la începutul acestui an, la Olimpiada de la Beijing, cu doar câteva săptămâni înainte de începutul războiului din Ucraina.

Citeste si: Mesajul lui Klaus Iohannis de Ziua Pompierilor din România: Vă suntem recunoscători pentru sacrificiile uriaşe făcute astfel încât situaţiile de criză să fie depăşite fără victime şi pagube majore

La acel moment, serviciile secrete americane au dezvăluit că oficialii chinezi au cerut Rusiei să amâne invazia țării vecine după terminarea Olimpiadei de iarnă.

La întâlnirea din 4 februarie, liderii chinezi și ruși au uimit lumea anunțând un parteneriat „fără limite”, înainte ca Putin să distrugă ordinea internațională stabilită după războiul rece, scrie The Time.

 

Abonează-te pe


Partenerii nostri
Clipul zilei pe stirilekanald.ro:
Te-ar putea interesa si